Expositie foto- en videokunstenares Amagul Menlibayeva

Foto: Amalgul Menlibayeva

De expositie Transoxiana Dreams is een solotentoonstelling van foto- en video kunstenares Amagul Menlibayeva. Gratis te bezoeken t/m 16 juni op de begane grond van voormalig bankgebouw aan de Weverstraat 40 in Arnhem.

Mirjam Westen, conservator hedendaagse kunst bij Museum Arnhem, stelde deze tentoonstelling samen. De expositie is gratis te bezoeken bij Collectie DE.GROEN, van 5 april t/m 16 juni op de begane grond van voormalig bankgebouw aan de Weverstraat 40 in Arnhem. Meer informatie is te vinden op www.collectiedegroen.nl.

Sjamanistische rituelen

Op dit moment is er al een expositie te zien bij Collectie DE.GROEN. Daarbij is de privéverzameling van DE.GROEN gecombineerd is met werken uit de collectie van Museum Arnhem. Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: “Wij kunnen door de verbouwing onze collectie nu niet in het museum laten zien. Daarom zijn we blij met de samenwerking met Collectie DE.GROEN. En we geven graag gehoor aan het aanbod van DE.GROEN om op de begane grond een tentoonstelling samen te stellen”.
Kunstenares Menlibayeva staat hierin centraal met video- en fotowerk die zij de laatste jaren maakte. Zij geeft hiermee een stem aan de vrouwelijke ervaring. Geïnspireerd door culturele tradities van haar voorouders, legendes en sjamanistische rituelen.

Amagul Menlibayeva

Amagul Menlibayeva (1969 Almaty, Kazachstan) woont en werkt in Almaty en Berlijn. Zij onderscheidt zich internationaal met video- en fotowerken, multimedia installaties en als curator. Zij zet haar eigen mythologische verhalen, waarin traditie en moderniteit langs elkaar schuren, in scene. Haar werk wordt wereldwijd getoond in musea en kunstinstellingen. In 2013 won zij in Mϋnchen haar eerste prijs tijdens het Kino der Kunst International Film Festival. In 2017 werd zij door de Franse minister van cultuur onderscheiden met de Chevalier de l’Ordre des Arts et de Lettres.

Foto: Amagul Menlibayeva

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden