Vrienden van Sonsbeek willen grootschalige evenementen beperken

Foto: vrienden van Sonsbeek

De Vereniging Vrienden van Sonsbeek is een petitie gestart om het aantal evenementen in het park te beperken. Zij vinden dat er op dit moment teveel en te grootschalige evenementen plaatsvinden.

Het park Sonsbeek is een Rijksmonument dat bescherming behoeft, aldus de belangenvereniging in haar oproep. Woordvoerder Margreet van Gastel: “Op dit moment zijn er zorgen over de verdichting van de grond onder sommige boomgroepen, veroorzaakt door voertuigen en publiek. Wij pleiten daarnaast voor aandacht voor het voorkómen van vervuiling door plastic, metaal en glas tussen bomen en planten. Ook willen wij overlast voor de dieren in het park, de bezoekers en de omwonenden beperken. En dan komen we ook uit bij de evenementen.”

Enquête

Uit een recente enquête van de gemeente blijkt dat Arnhemmers het Sonsbeekpark vooral waarderen om het groen, de rust en de wandelmogelijkheden, maar ook om de evenementen. De Vrienden van Sonsbeek zijn zeker niet tegen evenementen in de parken Sonsbeek, Zypendaal en Gulden Bodem, aldus Van Gastel. “Ook wij genieten van evenementen met een mooie traditie zoals Theateravenue, vlotconcerten, sprookjesfestival, ronde weideconcert op zondagmiddag, Koningsmarkt en Sonsbeek-beeldententoonstelling. Maar wij willen het aantal grootschalige evenementen, zoals bijvoorbeeld het Freedom Festival Flow op 5 mei, beperken tot maximaal vier per jaar.”

De Vereniging Vrienden van Sonsbeek is hierover met de gemeente in gesprek en hoopt dat veel Arnhemmers ter ondersteuning de petitie zullen tekenen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden