Oranje Fonds opent aanmelding vrijwilligers voor jubileumeditie NLdoet

Foto: Oranje Fonds - Jeanette Schols

Iedere Arnhemmer kan zich vanaf nu aanmelden voor de 15e editie van NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Het Oranje Fonds organiseert de grootste vrijwilligersactie van Nederland dit jaar op 15 en 16 maart. Tijdens deze dagen kan iedereen op zijn of haar manier meedoen om ons land nog socialer te maken. Een leuke vrijwilligersactiviteit vinden kan op nldoet.nl. Er zijn al bijna 6.800 activiteiten aangemeld.

Arnhemse klussen

Zo kun je bij het Watermuseum aan de Zijpendaalseweg bijvoorbeeld helpen met het maken van een insectenhotel of het speelklaar maken van de waterspeelplaats. Of bij basisschool de Sterrenkring aan de Blekerstraat helpen bij klussen in en om school, zoals de moestuin klaarmaken voor het seizoen of het uitmesten van de kelder en kleine boor- en kleine verfklussen. bij Nog een leuke klus: helpen bij een muziekmiddag in woonzorgcomplex Hoogstede van de Driegasthuizengroep. Voor meer vrijwilligersactiviteiten in Arnhem kijk op nldoet.nl. Er zijn al heel wat activiteiten aangemeld.

Kennismaken met vrijwilligerswerk

15 jaar geleden begon de landelijke vrijwilligersactie als Make a Difference Day. Die werd later omgedoopt tot NLdoet. NLdoet wordt door het Oranje Fonds georganiseerd om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met vrijwilligerswerk. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Of een land fijn is om in te wonen, wordt voor een groot deel bepaald door de mensen. Door voor elkaar klaar te staan en naar elkaar om te kijken kunnen we er samen voor zorgen dat niemand er alleen voor staat. Veel Nederlanders doen dat al, maar soms weten mensen niet hoe en waar ze moeten beginnen. NLdoet is voor velen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Niet alleen leuk voor de vrijwilligers zelf, maar ook voor de deelnemende organisaties. Die hebben er naderhand nog maandenlang plezier van.”

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een  samenleving waarin mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Kijk voor de activiteiten in Arnhem op www.nldoet.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden