Volleybalbonden presenteren plannen WK 2022

Foto: Nevobo

De Nevobo en wereldvolleybalbond FIVB presenteerden vanochtend op Papendal  de plannen voor het WK Vrouwen 2022. Het WK vindt voor de eerste keer in de geschiedenis plaats in Nederland, met als hoofdlocatie het Arnhemse GelreDome.

De kick-off van het grootste volleybalevenement ooit in Nederland vond plaats in aanwezigheid van FIVB president Ary Graça, CEV president Aleksandar Boričić, Jan Markink (gedeputeerde Sport provincie Gelderland) en voorzitter André Bolhuis van NOC*NSF. Ook aanwezig waren de wethouders en vertegenwoordigers van de speelsteden Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam, vertegenwoordigers van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, sponsoren en de media.

 

Toekenning aan Nederland

Op zaterdag 12 januari werd op een groot volleybalgala in Polen het WK Vrouwen 2022 toegekend aan Nederland en Polen. Dat gebeurde na een langdurige bidprocedure. Nevobo voorzitter Peter Sprenger en Nevobo directeur sportontwikkeling en evenementen Michel Everaert werden in Warschau plotseling verrast met de aanwijzing. Vandaag, 2,5 week later, was de tijd aangebroken om de plannen in detail toe te lichten.

 

GelreDome hoofdlocatie

Het vierjaarlijkse WK  vindt voor het eerst in de geschiedenis in Nederland plaats. Het WK duurt in totaal drie weken. De complete eerste fase vindt plaats in Gelderland, met het Arnhemse GelreDome als hoofdlocatie. In het GelreDome worden meerdere speelvelden gerealiseerd. De 24 deelnemende landen worden in de eerste fase ondergebracht in 24 Gelderse gemeenten. Op die manier wordt de hele provincie betrokken bij het WK.

 

Rotterdam, Apeldoorn en Polen

In het vervolg van het toernooi doet het WK Rotterdam (Ahoy) en Apeldoorn (Omnisport) aan. Voor de finaleronde keert het evenement terug naar het GelreDome. In de tweede en derde fase worden ook wedstrijden gespeeld in Polen, en mogelijk nog in een of meerdere andere Europese landen. Oranje zal altijd haar wedstrijden op eigen bodem spelen.

 

30.000 toeschouwers

De Nevobo organiseert het WK samen met sportmarketingbureau TIG Sports. Hun droom is om het GelreDome in het finaleweekend vol te krijgen. Het voetbalstadion van Vitesse biedt plaats aan 30.000 toeschouwers.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden