Patria, eerste Nederlandse film over de Eerste Wereldoorlog

Foto:

Op maandag 29 september is in JT Bioscoop Arnhem ‘Patria’ te zien, de eerste Nederlandse film over de Eerste Wereldoorlog. De film begint om 20.00 uur.

De film Patria vertelt het waargebeurde verhaal van Arthur Knaap (Timothy Flohr), een Nederlands-Indische jongen die tijdens de Eerste Wereldoorlog als soldaat van het Vreemdelingenlegioen in de loopgravenoorlog terechtkomt. Daar wacht de jonge Arthur een grote ontnuchtering, wanneer de gruwelen van de oorlog hem in versneld tempo volwassen doen worden. 
Vanuit die loopgraven schreef Arthur brieven naar huis. Emotionele brieven met verhalen van de strijd en de tijdgeest. Deze brieven hebben als uitgangspunt gediend voor het filmscenario, geschreven door Klaas van Eijkeren, die tevens de regie op zich nam.
 
Klaas van Eijkeren
Debuterend regisseur Klaas van Eijkeren blijft in Patria dichtbij de feiten en daarmee ver van het heldendom. Door het verhaal van Arthur Knaap te vertellen geeft Van Eijkeren ook de honderden andere Nederlanders die in het Vreemdelingenlegioen dienden een gezicht. Patria is het speelfilmdebuut van Klaas van Eijkeren. In 2006 gooide hij hoge ogen met zijn korte film Ringtone Rebels.
patria-2
Cast
In de hoofdrollen zijn onder meer Timothy Flohr als Arthur Knaap, Ricardo Esser (Sjarrel), Pascal Vugts (De Rooy), Tijs Huys (Jules), Gabriel van Eekelen (Martinus) en Marie Claire Vugts (Sophie) te zien.
Voor meer filminformatie:
http://www.patriathefilm.com.
Ga voor tickets naar www.jt.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Officiële trailer van Patria
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden