Sweeney Todd, the Demon Barber of Fleet Street

Foto:

‘Zwarte operette’; Het Gelders Orkest in samenwerking met de Nederlandse Reisopera; Dirigent: Jeroen Sleyfer. Zaterdag 13 september in Schouwburg Arnhem en in de maanden september en oktober ook op andere locaties in Nederland.

Alles verterend verdriet, huiveringwekkende wraaklust en bloeddorstige taferelen in de barbierstoel… Na een lange, onterechte gevangenschap in Australië keert barbier Benjamin Barker terug naar Londen. Als hij ontdekt dat hij weduwnaar is geworden en hóe zijn vrouw aan haar eind is gekomen, wordt zijn scheermes een meedogenloos moordwapen. 
Sweeney Todd is een ‘inktzwarte operette’ uit de koker van Tony Award-, Pulitzer Prize- én Oscarwinnaar Stephen Sondheim. Deze hedendaagse New Yorkse componist en liedtekstschrijver gaf toen hij zesentwintig was zijn visitekaartje wereldwijd af met zijn teksten voor de West Side Story. Als ‘Shakespeare van de musical’ staat hij sindsdien bekend om zijn kleurrijke personages, diepgaande teksten en symfonisch aandoende muziek. Een kolfje naar de hand van Het Gelders Orkest dus! 
Muzikaal leider Jeroen Sleyfer haalt in Sweeney Todd het beste uit volbloed operazangers Dale Duesing, Robert Burt en Richard Suart, cabaretière Sanne Wallis de Vries, zangeres/actrice Doris Baaten, het koor en Het Gelders Orkest. Bereid u voor op stevig griezelen én genieten van deze ‘zwarte parel’ in het repertoire van de Nederlandse Reisopera!   
Schouwburg Arnhem; aanvang 20.15 uur; 
Kijk voor meer informatie, kaarten en andere speeldata op: www.hetgeldersorkest.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden