Winnaar Wim Sonneveldprijs 2014 bij Park Open

Foto:

Op zondag 17 augustus komt de winnaar van de Wim Sonneveldprijs 2014, Flip Noorman, naar Arnhem met zijn show Bellse Parese. Het Arnhemse trio Iglija en de veelbelovende Young Talent Stage deelnemers uit 2013, Moonck maken het programma bij Park Open compleet. Let op: Flip Noorman speelt al om 14.00 u. 

Flip Noorman (1988) is de speelman met het gescheurde gezicht. Het plotseling opkomen van de aandoening Bellse Parese zorgde ervoor dat zijn gezicht van het ene op het andere moment een tweedeling kende: de linkerkant was door een ontstoken zenuw tijdelijk verlamd geraakt en weigerde nog langer te doen wat van hem gevraagd werd, terwijl de rechterkant nog braaf in de pas liep. Twee helften, twee affecten en één album waarop allebei de kanten gehoord willen horen.
Op Flips debuutplaat Bellse Parese (Bastaard Platen, 2013) wordt de luisteraar met zijn neus op de feiten gedrukt: de geïnfecteerde schreeuwpoëet en de minnaar van het vrouwenhart zijn tot elkaar veroordeeld en niet van plan elkaar de ruimte te geven. Met groot gevoel voor taal brengt Flip Noorman met zijn Bellse Parese een opvallend album dat meer is dan een verslag van een vervelende aandoening. 
Ook muzikaal zet Flip zichzelf pontificaal op de kaart. Als een ware slavendrijver jaagt Flip de luisteraar door zijn wereld waarin Boudewijn de Groot en Tom Waits een vreemd soort huwelijk aan zijn gegaan. Maar welke namen ook komen bovendrijven, tijdens het luisteren van Bellse Parese kan er geen twijfel over bestaan: dit is Flip Noorman en dit is zijn verhaal.
Let op: In verband met een show elders, start het optreden van Flip Noorman al om 14.00 uur!
Moonck
Dit eigenzinnige damestrio stal vorig jaar nog de show op het Park Open Young Talent stage, maar waren eigenlijk al klaar voor het hoofdpodium. Dit seizoen is Moonck dus op herhaling op het hoofdpodium met hun dromerige tweestemmige a capella afwisselend en aangevuld met onder andere dwarsfluit, akoestische gitaar, piano, trommels en klarinet.
Iglija
Iglija neemt je mee naar een nachtclub uit vroegere tijden. In deze nacht luister je naar de stoere gitaar- klanken van Igor Zalesky, de melancholische piano- melodieën van Jana Damarian en de lieflijke vocalen van Lieke Starmans. Het trio weet een intieme sfeer te creëren met hun mengeling van folk, blues en pop. Voor de gelegenheid wordt Iglija uitgebreid met drummer Eerde Kalsbeek.
Kids
Voor de kinderen is er natuurlijk ook weer van alles georganiseerd. De kinderen kunnen ‘speulen’ bij Kinderatelier XieXie of naar de creatieve knutselworkshops op de Speulwei. 
Tot en met 24 augustus ben je vanaf 14.00 uur welkom op de Ronde Weide in Park Sonsbeek voor Arnhem’s zonnigste feestje: heerlijke zomerse zondagen bij Park Open! Kom met openbaar vervoer, op de fiets of lopend en houd je hond(en) aan de lijn. De entree is gratis! Kijk voor informatie op www.parkopen.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden