OOG IN OOG, aangrijpende psychologische thriller in Arnhems theater

Donderdag 10 juli 2014 start in Arnhem de zomerproductie van Theater Het Hof. Drie acteurs spelen in de aangrijpende, psychologische thriller ‘Oog in Oog’. De productie wordt geregisseerd door Joop van der Linden en is deze zomer te zien tot en met 7 augustus.

Een man staat langs de kant van de weg en krijgt van een vriendelijke voorbijganger een lift naar huis. Eenmaal thuisgekomen meent zijn vrouw de voorbijganger te herkennen: ze hoort de stem van de man die haar ooit tijdens de junta gemarteld en verkracht heeft. Ze sluit hem op in huis en besluit hem te berechten. Deze ‘rechtszaak’ roept vele herinneringen in haar op. Met die herinneringen confronteert zij haar gevangene, vastgebonden op een stoel. Die confrontatie krijgt de allure van een Griekse tragedie. En als altijd blijven de vragen van recht en onrecht, waarheid en leugen, macht en onmacht actueel.
Oog in oog stelt een aantal essentiële vragen voor de door dictaturen geplaagde landen, die overal in de wereld worden aangetroffen, door alle tijden heen. Tegelijkertijd zindert de voorstelling van spanning, die nog eens wordt versterkt door keiharde, bijna cynische humor. 
Oog in oog is een bewerking van het toneelstuk ‘De dood en het meisje’ van de Chileense auteur Ariel Dorfman, het werd in 1994 verfilmd door Roman Polanski. De rollen worden gespeeld door Lilian van den Berg, Michiel Kerbosch en Donat Ontskul, geen onbekenden in Theater Het Hof. De regie is in handen van Joop van der Linden.
Speeldata:
10 en 11 juli, 20.30 uur (try-outs)
12 juli, 20.30 uur (première)
16 t/m 19 juli, 20.30 uur
20 juli, 15.00 uur (matinee)
23 t/m 26 juli, 20.30 uur
30 juli t/m 2 augustus, 20.30 uur
6 en 7 augustus, 20.30 uur
Meer informatie en tickets
www.theaterhethof.nl, tel. 026-3514436, of mail: [email protected]; Theater Het Hof, Boekhorstenstraat 58, Arnhem.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen