Vrijwilligersvacature  voor Secretaris wijkplatform Rijkerswoerd

20 jun , 17:28 Kunst en Cultuur
rijkerswoerd
Word jij daar ook zo blij van, een wijk waar allerlei mooie en leuke dingen gebeuren? Dat maken ze met zijn allen mogelijk en daar kan jij ook aan bijdragen.
Het wijkplatform is dè plek waar actieve inwoners uit de wijk Rijkerswoerd elkaar weten te vinden en samenkomen om de wijk mooier te maken om te wonen, werken en bovenal te leven. Wijkplatform Rijkerswoerd zoekt een secretaris voor het bestuur.

Een stichting

Wijkplatform Rijkerswoerd is een stichting die als doel heeft bij te dragen aan de sociale cohesie, de sociale samenhang, in de wijk Rijkerswoerd. Het bestuur van het wijkplatform bestaat uit een voorzitter, vicevoorzitter, penningmeester, secretaris (vacant) en algemene bestuursleden. Ieder heeft een eigen expertise en samen dragen zij de verantwoordelijkheid voor het goed lopen van het wijkplatform. Het wijkplatformbestuur houdt zich bezig met de verdeling van het gemeentelijk wijkbudget en de samenwerking tussen en met de werkgroepen en organisaties om zich heen (denk aan de gemeente, Rijnstad etc). In het voor- en najaar hebben zij met hun ketenpartners en werkgroepen een besloten overleg.

Je taken

Als secretaris werk je samen met de andere leden van het bestuur van het Wijkplatform Rijkerswoerd aan het mogelijk maken en ondersteunen van ideeën en activiteiten in deze wijk. Je hebt contacten binnen en buiten de wijk en zorgt voor de communicatie.
  • Hiervoor beheer je de mailbox(en), draag je zorg voor de agenda, besluiten/actie-lijst en notulen en stem je af met de andere bestuursleden, coördinatoren van werkgroepen en andere actieve vrijwilligers.
  • Het is handig als je digitaal vaardig bent en de hoofdzaken van bijzaken kan onderscheiden. Ook helpt het als je gemakkelijk contact legt en het overzicht weet te bewaken. Kennis van office365 is een vereiste. Er is veel ruimte om de rol naar eigen inzicht verder vorm te geven.

Wat maakt het werk de moeite waard?

Je bent waardevol voor je wijk, het is leuk om wat voor je wijk te betekenen. Samen met professionals waar het wijkplatform mee samenwerkt maakt dat je ertoe doet. De overige bestuursleden helpen je bij vragen en er is een inwerkperiode.

Interesse?

Neem contact op met Sirkka Wilbrink, 06 10982113 of via [email protected] .

Informatie over andere vrijwilligersvacatures

Vrijwilligerscentrale Arnhem is er voor al jouw vragen over vrijwilligerswerk. Op hun website vind je onder andere een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving.