Wandel en verken Architectuur Arnhem deze week

Foto: Dag van de Architectuur Arnhem

Met het vernieuwen van het grootste kunstwerk in de openbare ruimte van Nederland heeft Arnhem met de ‘blauwe golven’ een uniek stuk Buiten-Ruimte.

Vanuit de dag van de Architectuur belichten zij elk jaar een bijzonder stuk van onze stad. In de week van 11 tot en met 15 juni richten ze hun onder de noemer Buiten-Ruimte op het gebruik, de toegankelijkheid en verblijf in de Arnhemse openbare ruimte. Kijk onderaan voor meer informatie om mee te doen.

Gebruik en inrichting

De visie op het gebruik en de inrichting van onze gemeenschappelijke Buiten-Ruimte verandert mee met de maatschappelijke opvattingen door de jaren heen. Een spanningsveld waar de belangen tussen meer ruimte voor groen, efficiënte en veilige verkeersroutes maar ook verblijfskwaliteit met elkaar moeten worden afgewogen. Hoe kijken we er in 2024 tegen aan?

‘Experts’

Dag van de Architectuur Arnhem
Kinderworkshop Architectuur bij Focus Filmtheater

Aan de hand van een aantal ‘experts’ in het gebruik van de openbare ruimte kijken ze letterlijk door andermans ogen naar het publieke domein. Zo zullen er rondleidingen worden gegeven door (ex)daklozen, en skaters. Hoe bewegen zij door de stad en wat helpt hen qua inrichting daarbij? Naast de huidige gebruikers van de openbare ruimte zijn wij ook heel benieuwd naar het verleden, heden en toekomstige plannen en nooit gebouwde Utopische Arnhemse projecten. Tevens is er een leuke kinderworkshop Architectuur.

Praktische informatie

  • Wandel en verken met hun mee op zaterdag 15 juni vanaf 11.00 vanaf de Arnhemse publieke huiskamer ‘de Eusebiuskerk’.
  • Tijdens het Arnhem Architectuur Filmfestival van 11 tot en met 15 juni gaan zij met sprekers en interessante films verder in op de thematiek rondom Buiten-Ruimte.
  • Vooraf aanmelden voor de gratis rondleidingen is verplicht en kan hier.
  • Kaartverkoop films via Focus Filmtheater.Architectuur Arnhem
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen