Voorstelling van twee acteurs van hout speciaal voor Rozet Sprookjesfestival

okt 07 2023, 10:30 Kunst&Cultuur
twee pinokkios twee acteurs van hout een eigentijds sprookje mimetheater en een mensgrote marionet in rozet
Deze voorstelling van twee acteurs van hout (twee Pinokkio's) is speciaal voor Rozet Sprookjesfestival gemaakt. Kom je ook kijken op 15 en/of 16 oktober?
Het is hun eerste proeve. Bij Rozet hebben ze lang gestudeerd op ‘t ontwikkelen van een marionet die dezelfde grootte heeft en dezelfde gewrichten zodat hij alle mime articulaties kan maken. Daarnaast hebben ze het pak gemaakt voor een levende mimespeler erin.

Twee acteurs van hout

Ze zijn nu twee acteurs van hout. Het is een ode aan theatervernieuwers voor de corporeal mime (met je hele lichaam): Etienne Decroux en Edward Gordon Craig die in hun tijd van de 20 e en 19 e
eeuw ideeën hadden over de mimespeler als ‘actor made of wood’ of als ‘überrmarionette’. Naast corporeal mime, dans, marionettenspel, acrobatiek is er ook korte gesproken tekst en live cello en zingende zaag.
De voorstelling is voor jong en oud en is een familie en kindervoorstelling: een eigentijds sprookje in mime en marionet.

Twee pinokkio's

'Twee Pinokkio's: twee acteurs van hout' is een eigentijds sprookje; mimetheater en een mensgrote marionet in Rozet, aan de Kortestraat 16, Arnhem.
Ze spelen vier keer, dagelijks vanaf 15 oktober - 16 oktober van 14.00 - 15.30 uurin Rozet Plein 3e verdieping.
Geef bij de website
aan voor welke dag en tijd je wilt reserveren. Zij sturen je via de mail een betalingsverzoek en zien je graag in de herfstvakantie bij hun voorstelling.