Van 18 februari tot en met 24 maart is het laagseizoen in het Openluchtmuseum. Dit betekent dat de historische gebouwen in het museum gesloten zijn en de tram niet rijdt.
Het museum is tijdens deze periode alleen geopend als wandelpark. Dat je de historische gebouwen niet in kunt, betekent natuurlijk niet dat er niets te doen is. Er is van alles te leren en beleven, zowel in het binnen- als buitenmuseum. Benieuwd wat je zoal kunt doen? Hieronder zijn een paar van de leukste
activiteiten!
Feest! op het Kindererf (18 februari tot en met 5 maart)
Kom in de
voorjaarsvakantie naar het museum en vier feest op het Kindererf. In Nederland vieren we veel verschillende feesten. Sommige al eeuwenlang, andere zijn meegekomen met nieuwe bewoners van Nederland. Zowel feesten vanuit de christelijke traditie zoals Kerst en Pasen, als feesten
uit andere culturen zoals Pesach, Keti Koti en Holi komen aan bod. Er wordt gedanst, gekookt, gegeten en versierd.
Ga mee met de Groene Rondleiding
Ga op pad in het groen van het museum. Leer meer over de bomen, de tuinen en de erven en over hoe de winter overgaat in de lente. Iedere woensdag, zaterdag en zondag om 13.00 uur start deze rondleiding vanaf het Entreeplein.
Anton de Kom Tentoonstelling
Anton de Kom tentoonstelling
Sinds 2020 is er een venster van Anton de Kom in de Canon van Nederland. In deze co-creatie met Surinaamse kunstenaar Ken Doorson presenteren we Anton de Kom en zijn gedachtegoed aan een breed publiek. In de tentoonstelling komen verschillende thema's aan bod en het speciaal voor de tentoonstelling gemaakt kunstwerk 'Papa de Kom' is hier onderdeel van. Hiermee laten we zien dat de strijd van De Kom nog altijd actueel is.
Meer informatie over de tentoonstelling .
GPS speurtocht
In 1944-1945 woonden tijdens de evacuatie van
Arnhem zo’n 600 evacuees in het
Nederlands Openluchtmuseum. Tijdens de speurtocht puzzel je met behulp van GPS-coördinaten de geschiedenis van deze heftige periode bij elkaar. De omstandigheden voor de tijdelijke bewoners waren zwaar. Er was geen verwarming, elektriciteit of stromend water en wassen deed men in de Zaanse vijver. Gebouwen werden verwoest en er was een dramatische razzia waarbij verzetsman Anton Zwiers werd doodgeschoten.
Oefen je fotografie of schilder skills
Er komen regelmatig beginnend fotografen of schilders naar het museum. De veelzijdige natuur en de karakteristieke gebouwen lenen zich perfect voor het vastleggen van mooie plaatjes. Wil jij oefenen op natuurfotografie of je schildervaardigheden eens op de proef stellen? In het laagseizoen kun je in alle rust jouw favoriete gebouw, paddenstoel, boom of dier fotograferen of schilderen. Het Nederlands Openluchtmuseum is 44 hectare groot en behoort ook nog eens tot één van de 26 botanische tuinen van Nederland. Gegarandeerd unieke plaatjes als je dit voorjaar langskomt!
Bekijk de tuinen .
Tickets