Rozet is weer open: bezoekers van harte welkom

nov 19 2020, 16:40 Kunst&Cultuur
rozet entree welkom
Goed nieuws. Rozet is weer open voor een breder publiek dan de afgelopen twee weken. Vanaf donderdag 19 november gaat Nederland terug naar de gedeeltelijke lockdown.
Dat liet het kabinet dinsdagavond weten tijdens de persconferentie. Dat betekent dat er weer meer mogelijk is bij het Arnhemse centrum van taal, kunst en erfgoed.

Wat is er te doen bij Rozet?

Bezoekers zijn van harte welkom bij alle bibliotheken in de Rozetvestingen
én de bibliobus rijdt weer in de wijken. Voor de deelnemers van cursussen, workshops, dans- en muzieklessen is er veel meer mogelijk en het ondergrondse erfgoedcentrum is weer toegankelijk. Ook de populaire werk- en studieplekken zijn weer te reserveren . Dwars door alles wat weer mogelijk is gelden de coronamaatregelen .
Rozet drukt iedereen op het hart om rekening te houden met deze regels. “We zijn erg blij dat we weer open kunnen, maar we kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je aan de coronamaatregelen te houden. Zowel in Rozet als daarbuiten,” aldus Idris Ahmed Yonis, woordvoerder Rozet.

Houd rekening met elkaar

In alle vestigingen zijn de bekende maatregelen van kracht. “Soms voelen de maatregelen ietwat onwennig, maar de veiligheid van onze bezoekers en personeel blijft voorop staan,” aldus Ahmed Yonis. Rozet vraagt iedereen de 1,5 meter afstand en de looproutes aan te houden in de vestigingen. Als je naar de bibliotheek van Rozet wil, moet je gebruikmaken van een gedesinfecteerde winkelmandje. Als alle mandjes in gebruik zijn, worden de bezoekers gevraagd om te wachten tot er weer één beschikbaar is. Op deze manier wordt het maximaal aantal bezoekers bewaakt.Verder vraagt Rozet alle bezoekers om een mondkapje op te doen in alle publieke binnenruimtes. Bij klachten als neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) worden bezoekers gevraagd thuis te blijven. Dat geldt ook als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.

Alternatieve dienstverleningen

Voor de liefhebbers: de alternatieve dienstverleningen van Rozet zoals de Afhaalbieb , de Kunsttelefoon en Rozet bij je thuis blijven gewoon nog bestaan. Bekijk www.rozet.nl/corona voor het laatste coronanieuws binnen Rozet. En binnenkort, de theatervoorstelling Toen sinterklaas nog jong was. Zie Sint Spelen in Rozet .