Lezing op 2 juni over Sam van Deventer in het Kröller-Müller

mei 30 , 9:00 Kunst&Cultuur
kmvlnr sam van deventer helene kroller muller anton kroller 1
Op zondag 2 juni om 14.00 uur organiseert het Kröller-Müller Museum een lezing door Ariëtte Dekker. Zij is de auteur van de biografie 'De vertrouweling over Sam van Deventer (1888-1972)'.
Sam van Deventer was de jarenlange assistent van het echtpaar Kröller- Müller en directeur van hun culturele erfgoed gedurende de Tweede Wereldoorlog. Na de biografieën van Helene Kröller-Müller (2010) en Anton Kröller (2015) vormt dit boek de sluitsteen op de ontstaansgeschiedenis van het Kröller-Müller Museum en Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Kijk ook hier .

De lezing

Tijdens de lezing gaat de auteur in op de innige vertrouwensrelatie tussen Sam van Deventer en Helene Kröller-Müller, op de kunstverzameling die hij parallel aan de hare opbouwde, op zijn activiteiten als zakelijke rechterhand van Anton Kröller en op zijn rol bij de moeizame verstandhouding met hun kinderen. Bijzondere aandacht is er voor de houding van Sam van Deventer tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Ariëtte Dekker (1964) schreef eerder biografieën van scheepsbouwer Cornelis Verolme (2005) en het Museum Boijmans van Beuningen en de Tweede Wereldoorlog (2018). In 2015 verscheen Anton Kröller. Leven op krediet.

Praktische informatie

  • Op 2 juni om 14.00 uur is de lezing van Ariëtte Dekker over Sam van Deventer in het Kröller-Müller Museum. Deze lezing duurt een uur.
  • Aansluitend is de mogelijkheid om vragen te stellen en een boek te laten signeren. Het boek is te koop in de museumwinkel en de webshop.
  • De entree voor deze lezing is gratis voor bezoekers met een entreeticket voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum .
  • Aanmelden voor deze lezing kan via deze link .