Crowdfundingsactie voor alleenstaande minderjarigen opvangcentra

mei 03 , 16:58 Kunst&Cultuur
changingstoriesimg 5735
Stichting Changing Stories is een Arnhemse non-profitorganisatie die zich inzet voor het empoweren van kinderen en minderjarigen die opgroeien in vluchtelingenkampen en sloppenwijken in heel Europa.
De stichting gaat zich nu ook inzetten voor jongeren in Arnhem. Om dit mogelijk te maken is er sinds 24 april een crowdfundingsactie waar iedereen die het project ondersteund aan kan doneren.
"We willen het verhaal van jongeren op de vlucht veranderen door hen een creatieve uitlaatklep te bieden, waarbij ze vorm kunnen geven aan hun binnenwereld en dromen voor de toekomst," aldus Linda van der Knaap, zakelijk leider van Stichting Changing Stories .

Wat is jouw droom voor de toekomst?

Dat is de vraag die de jongeren (leeftijden tussen de 12 en 18 jaar) gesteld krijgen door kunstenaars en theatermakers van Stichting Changing Stories. De jongeren gaan in een periode van een paar weken met verschillende kunstdisciplines, waaronder fotografie en theater, vorm geven aan hun hoop voor de toekomst.
Deze jongeren, die vaak kwetsbaar zijn en in overlevingsmodus staan, hebben dringend behoefte aan een uitlaatklep en sociale verbondenheid. In de projecten die Changing Stories in Arnhem zal gaan uitvoeren zullen creatieve workshops aangeboden worden waarin de jongeren hun dromen voor de toekomst kunnen verkennen en vormgeven.
changingstoriesimg 5755

Alleenstaande minderjarigen

De artiesten van Changing Stories hebben door de jaren heen talloze alleenreizende jongeren gezien, rondzwervend zonder hulp en steun. Deze minderjarigen maken een gevaarlijke reis op zoek naar veiligheid, zonder hun ouders. Vaak worden deze jongeren verkeerd begrepen of gezien als bedreigend, maar de artiesten van Changing Stories zien juist jonge en talentvolle mensen met veel dromen en ambities voor de toekomst. De stichting heeft zich daarom ten doel gesteld om samen met de jongeren met hen vorm te geven aan hun dromen en dit aan de stad te laten zien in een expositie.
Naast de projecten in Arnhem zal Changing Stories ook alleenreizende jongeren bezoeken in Serres, Griekenland. In juni reist een groep van vier artiesten naar een vluchtelingenkamp af aldaar.

Geld inzamelen

Om de projecten mogelijk te maken is de groep theatermakers een inzamelingsactie begonnen via hun website. Met €25,00 kan het project mogelijk gemaakt worden voor één kind dat het nodig heeft.
De artiesten roepen iedereen van harte op om een donatie te doen.
Doneren kan via.
changing storiesstichting 1536x421 1