Alzheimer Café Arnhem op dinsdagavond 21 mei

mei 18 , 15:10 Kunst&Cultuur
alzheimernederland4ugimnxl
Je bent weer van harte uitgenodigd uit bij het Alzheimer Café Arnhem op 21 mei. Het onderwerp van deze maand is zorgtechnologie. Maar, wat is dat dan precies?
Dat vertellen ze jou uiteraard graag tijdens het Café. Je bent van harte welkom, of je nu mantelzorger of zorgverlener bent, zelf dementie hebt, of gewoon geïnteresseerd bent. Trommel jouw naaste(n), buurman, buurvrouw, familie, en vrienden, op voor een gezellige en leerzame avond. Ze zien jou graag op dinsdagavond 21 mei.

Zorgtechnologie

Bij zorgtechnologie kun je denken aan een automatische medicijndispenser die is ingesteld op tijd. Heel handig als je of jouw naaste telkens de medicijnen vergeet. Ook handig: een elektronisch toegangsbeheer of een sleutelkluis. We staan allemaal weleens in onze tas te zoeken naar de huissleutel, toch?

Hip en futuristisch

Zorgtechnologie klinkt wellicht heel hip en futuristisch, maar dat is het eigenlijk niet. Zorgtechnologie omvat kleine ontwikkelingen die mensen met dementie in het dagelijks leven kunnen helpen. In dit Café zullen ze jou meer vertellen over technologie in de zorg en concrete voorbeelden geven. Het mooiste van zorgtechnologie? Ook bij thuiswonenden zijn er voldoende technologische mogelijkheden om het leven van mensen met dementie net dat beetje gemakkelijker te maken.

Praktische informatie

  • Zoals gewoonlijk begint de avond op dinsdagavond 21 mei om 19.30 uur, met inloop vanaf 19.00 uur voor een kopje koffie of thee.
  • Het Alzheimer Café Arnhem bevindt zich in de Rozet Bibliotheek Presikhaaf, Laan van Presikhaaf 7 te Arnhem.
  • Aanmelden kan door te mailen naar [email protected] . Door middel van aanmeldingen kunnen zij inschatten hoeveel stoelen er deze avond nodig zullen zijn.
  • Wil je meer weten over dit onderwerp? Dan ben je van harte welkom. Ben je nog wat huiverig richting zorgtechnologie en besluit je op het laatste moment toch te komen? Binnenlopen mag ook altijd.