Actie Aeres VMBO Velp-eerstejaars voor EduKans

mei 22 , 9:00 Kunst&Cultuur
aeresedukansdsc 0015
In de maand april heeft klas 1 van Aeres VMBO Velp zich ingezet voor beter onderwijs in Kenia. De actie van de eerstejaars leverde €949,- op voor EduKans.
Dit is project dat ervoor zorgt dat het onderwijs in derde wereld landen verbetert.
Coördinerend docent Iris Scheerder had er een wedstrijdelement aan toegevoegd om de leerlingen nog beter te motiveren zoveel mogelijk sponsoren te vinden.
Op de foto: Pjotr uit 1C staat links die de kadobon overhandigd kreeg en samen met docent Iris Scheerder het eindbedrag kenbaar maakte.

Niet vanzelfsprekend

Het is niet zo vanzelfsprekend dat ieder kind onderwijs krijgt, goed om hier eens bij stil te staan en over te praten met elkaar. Maar belangrijker nog is de actie die het oplevert. Het gesponsorde geld wordt gebruikt om CorrectBooks aan te schaffen. Dit is een uitwisbaar schrift die kinderen in Kenia gebruiken om jarenlang goed onderwijs te kunnen krijgen.
Coördinerend docent Iris Scheerder had er een wedstrijdelement aan toegevoegd om de leerlingen nog beter te motiveren zoveel mogelijk sponsoren te vinden.

Winnaar hoogste bedrag

Pjotr Kulsdom uit klas 1C won de individuele prijs en klas 1B de Pizza-avond met het hoogste bedrag. Docent Iris Scheerder: “De brugklassers hebben zich ingezet voor beter onderwijs in Kenia. Ze hebben auto’s gewassen, statiegeld verzameld, baksels verkocht, nagels gelakt en ga zo maar door. Dit alles om een geweldig bedrag van €949,- op te halen voor Edukans, een stichting die zich inzet voor beter onderwijs in derdewereldlanden”.

Meer over EduKans

Wereldwijd gaan 258 miljoen kinderen en jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig met hun opleiding. Veel kinderen die wel naar school gaan leren daar veel te weinig. Hierdoor hebben zij weinig kans om aan een betere toekomst te werken. Jaarlijks helpt Edukans het onderwijs van duizenden kinderen en jongeren verbeteren. Zodat zij zich ontwikkelen en ontdekken waar ze goed in zijn. Onderwijs biedt deze kinderen en jongeren de kans van hun leven.