In een
lezing van vertelt Guido Sala hoe voedsel werd verhandeld en wat de eetgewoontes van de verschillende inkomensklassen waren bij de Romeinen.
De lezing is van
AWN en vindt plaats op woensdagavond 8 mei in Elderveld.
Over Guido Sala
Uit promotieonderzoek van Guido Sala (Wageningen universiteit) blijkt dat Romeinen kruiden en wilde planten, zoals dovenetel en kaasjeskruid aten. Ook vogels (onder andere mus en pauw) en varkensvlees stonden op het menu en men dronk er verdunde wijn (azijn) bij. Uit zijn onderzoek blijkt ook dat in het oude Rome niets werd weggegooid. 'Ik bestudeerde Rome vanuit voedselpatronen, eetcultuur en bevoorradingskanalen van de Romeinen'.
Bakkerij.Fresco uit Pompei 79 na Christus. Beeld Nationaal Archeologisch Museum, Napels
Guido Sala is docent aan de WUR met expertise: Food and bioprocess engineering, Food sciences, Food technology, Food sciences and technology, Food physics, Rheology, Membranes, Enzymes, Proteins, Dairy science, Milk products.
Praktische informatie
- De lezing van Guido Sala op 8 mei is georganiseerd door AWN afd. 17 (Zuid Veluwe en Oost Gelderland) en BTV Elderveld (biologische Tuinbouw Elderveld).
- Aanvang van de lezing 20.00 uur met inloop vanaf 19.30 uur.
- Locatie: Verenigingsgebouw 'de schuur'.
- Adres: Hannesstraatje 2-A 6843 NV Arnhem.
- De toegang is gratis.