BOB-campagneteam bij ASM Festival 2024

Foto: Communicatiebureau Keijzer

Het BOB-campagneteam was op 17 en 18 mei in Arnhem aanwezig op het ASM Festival om aandacht te vragen voor de gevolgen van alcoholgebruik in het verkeer.

Bezoekers konden in het BOB-café kennismaken met een grote verzameling 0.0% bier ter inspiratie, maakten de afspraak om als BOB nuchter te blijven, en konden meedoen aan het Rad van Fortuin. Het doel? Bezoekers bewust maken van het belang om nuchter deel te nemen aan het verkeer.

Wist je dat?

Dat alcohol en verkeer niet samengaan, weet iedereen. Maar wist je dat al na een glas alcohol je reactievermogen vertraagt en je blikveld versmalt? Dat zorgt ervoor dat bestuurders die alcohol hebben gedronken meer risico in het verkeer nemen, en geen realistisch beeld meer hebben van wat ze wel of niet kunnen. Dat zorgt voor onveilige situaties in het verkeer. Ook wanneer je op de fiets van en naar het festival rijdt! Daarom vraagt het BOB-campagneteam aandacht voor dit thema.

BOB-café verwelkomt met 0.0% bier en spellen

In het BOB-café ging het campagneteam laagdrempelig in gesprek met bezoekers over de risico’s van alcohol in verkeer. In het BOB-café lieten ze zien dat er genoeg alternatieven zijn met een grote collectie aan 0.0% bier ter inspiratie. Daarnaast maakten ze met de BOB uit de groep de afspraak om nuchter te blijven. Was dit het geval bij het doen van een blaastest na afloop? Dan kregen ze een klein cadeautje mee.
Daarnaast konden bezoekers meedoen aan het Rad van Fortuin. Bij het rad maakten de deelnemers een quiz. Deden ze die foutloos? Dan mochten ze draaien aan het Rad van Fortuin en konden ze leuke prijzen winnen.

Campagne hard nodig

Provincie Gelderland zet zich als opdrachtgever met de BOB-campagne ook de komende jaren in voor het voorkomen van rijden onder invloed van alcohol met verschillende interventies en een publiekscampagne. Gedeputeerde verkeer en openbaar vervoer Klaas Ruitenberg: “Alcohol in het verkeer is helaas nog steeds een groot probleem en een gevaar voor de verkeersveiligheid. Er zijn genoeg alternatieven om thuis te komen na een gezellige avond uit: Regel een BOB, gebruik het OV of laat je ophalen. De komende jaren blijven we hier aandacht voor vragen omdat we graag willen dat iedereen in Gelderland vlot en veilig thuiskomt.’’
Kijk ook hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen