ASM Festival 2024 gevierd met studenten festival op vrijdag

Foto: Christiaan Tobé

De vijfde editie van het ASM Festival op 17 en 18 mei was een groot succes.  De sfeer was goed en het weer zat dit jaar ook mee, 20 graden met hier en daar een buitje afgewisseld door de zon.

De organisatie is dankbaar voor afgelopen weekend met 9.000 bezoekers op vrijdag en 10.000 op zaterdag.
Kijk ook hier.

Extra festivaldag volledig uitverkocht

ASM Festival 2024
Foto: Chiel Eijt

De studenten editie op de vrijdag 17 mei, genaamd ASM Student Festival, vond voor de allereerste keer plaats. 9.000 studenten en verschillende bedrijven uit de regio trokken naar het terrein. Tijdens het ASM Student Festival werd het podium betreden door een indrukwekkende reeks artiesten zoals onder andere Antoon, Bilal Wahib, Roxy Dekker en nog veel meer. Als afsluiter was daar Natte Visstick met een knallende techno show. Deze extra festivaldag was van tevoren volledig uitverkocht (9.000 bezoekers).
Het festival is ontstaan uit samenwerking met scholen en bedrijven uit de regio. ArtEZ, Van Hall Larenstein, Rijn IJssel en HAN University of Applied Sciences boden de mogelijkheid aan al haar studenten om het festival te bezoeken met een gratis ticket. Het initiatief was niet mogelijk geweest zonder Arnhem Studiestad en de Gemeente Arnhem. De organisatie van het ASM Festival is dan ook dankbaar voor de samenwerkingen en betrokkenheid uit de regio.

Festival Dag

Een dag later, op zaterdag 18 mei, opende MEAU niet alleen deze festivaldag, maar heeft het festivalseizoen waardig geopend. ”Dit is ons eerste optreden van het festivalseizoen. We hebben er zin in ASM,” aldus MEAU. Bij André Hazes werd uit volle borst meegezongen en gedanst. De afsluitshow van Kris Kross Amsterdam was fenomenaal en ook de mannen van De Jeugd van Tegenwoordig en The Dirty Daddies wisten het publiek compleet omver te blazen.

ASM Festival 2024
Foto: Tiemen Brands

Area’s op het terrein

  • In de verschillende area’s, waaronder de nieuwe Boogie Nights by Bud stage, zat de sfeer er ook goed in. Grote acts als onder meer DI-RECT en De Jeugd van Tegenwoordig stonden in de line-up dit jaar.
  • Dit jaar was er op beide dagen een nieuwe area op het terrein te vinden. Waar voorheen de Bud x De Werf stage was, kon je nu in de Boogie Nights by Bud area genieten van de beste gouwe ouwe disco sounds en guilty pleasures. Direct gelegen aan het foodcourt en gezellig druk bezocht.
  • Bij het foodcourt was het Leffe bierterras en de wijnbar te vinden. Hier genoten bezoekers van speciale bieren en wijnen onder het genot van het af en toe verschijnende zonnetje. De zonnestralen werden ten volle benut, zowel voor het hoofdpodium als op de terrassen verspreid over het terrein.

Volgend jaar

  • Volgend jaar vindt het ASM Student Festival plaats op 16 mei en het ASM Festival op 17 mei 2025.
  • Voor meer informatie en updates over ASM Festival, bezoek onze website: www.asmfestival.nl.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen