Vrijwilligersvacature: gezinsondersteuning bij Home-Start

21 mei , 11:18 Kunst&Cultuur
home start sdm5197
Home-Start (HS) biedt ondersteuning/praktische hulp en vriendschap aan ouders met kinderen tot en met twaalf jaar. De ouders geven zelf aan op welke gebieden zij steun wensen (hun vraag staat centraal).
Om vrijwilliger te worden bij HS is het belangrijk dat je zelf een ouder bent of ervaring hebt met kinderen, inlevingsvermogen hebt, met ouders en kinderen kan werken, geduldig kan zijn, goed kan luisteren en doorzettingsvermogen hebt. Je moet ook twee tot vier uur per week de tijd hebben om je in te zetten voor HS.

Wat maakt het werk de moeite waard?

Je geeft aandacht aan wat wél goed gaat in het gezin. Je bent een luisterend oor en je bent er voor de ouder. Je neemt geen zaken over van ouders, maar je laat het initiatief bij hen. Je hebt contact met ouders op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen.
Werken als vrijwilliger bij HS verrijkt je leven. Je doet ervaring en kennis op, hebt contact met andere vrijwilligers en natuurlijk met het gezin dat je ondersteunt. Tijdens vrijwilligersbijeenkomsten worden ervaringen uitgewisseld en thema`s besproken.

Begeleiding

Home-start wil het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken. Bij Home-Start zou jij als vrijwilliger wekelijks naar 'jouw' gezin gaan. Na je aanmelding als vrijwilliger volgt er een kennismakingsgesprek met de coördinator over de werkwijze van HS en de mogelijkheden en natuurlijk jouw motivatie en wensen. Daarna leer je in de voorbereidingstraining hoe je volgens HS te werk gaat en bereid je je voor op het geven van ondersteuning aan een gezin. Je start met een training / introductie van vijf dagdelen.
Vrijwilligers worden in hun werk begeleid en ondersteund door de Home-Start coördinator.

Over Home-Start

HS wordt in Nederland in veel gemeenten aangeboden. Daardoor zijn er steeds meer gezinnen die steun krijgen van een Home-Start vrijwilliger. HS is een evidence based programma. Dat betekent dat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de methode werkt.
logo vrijwilligerscentrale arnhem

Interesse?

Wil jij ook het verschil maken voor een gezin? Neem dan contact op met Sakine Akdag, 026 3127700 of 06 15217964 of via [email protected] .

Informatie over andere vrijwilligersvacatures

Vrijwilligerscentrale Arnhem is er voor al jouw vragen over vrijwilligerswerk. Op hun website
vind je onder andere een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving.