Wie wordt nieuwe Nationale Buurheld van 2024?

Foto: Buurheld 2024

Wie wordt de nieuwe Nationale Buurheld van het Jaar? Voor de vierde keer op rij gaat de landelijke verkiezing voor de buur die klaarstaat voor zijn of haar buurtgenoten van start.

Doel van de verkiezing is om mensen die klaarstaan voor hun buren een keer per jaar extra in het zonnetje zetten en anderen te inspireren met de prachtige verhalen van anderen. Iedereen kan een Buurheld nomineren via de website buurheld.nl tot en met 26 mei.

Iedereen kan meedoen

Dat kan tot en met 26 mei. Daarna worden drie finalisten geselecteerd die doorgaan naar de stemronde die van 5 tot en met 21 juni plaatsvindt. Op 3 juli wordt dan bekendgemaakt wie zichzelf dé Nationale Buurheld van het Jaar 2024 mag noemen. Naast de titel krijgt de uiteindelijke winnaar een straatfeest met catering en muziek.

Ieder jaar honderden nominaties

Sinds de start van de Nationale Buurheld van het Jaar-verkiezing worden elk jaar honderden mensen door hun buren genomineerd. Mensen die voor hun buurtgenoten klaarstaan – in welke vorm dan ook. Dat leverde ontroerende, grappige en inspirerende verhalen op over mensen die zich inzetten voor hun buurt.
Nationale Buurheld van het Jaar is een initiatief van woningverhuurder Heimstaden, maar ook niet-huurders van de organisatie kunnen een genomineerde voordragen. Daarnaast wordt de verkiezing dit jaar ondersteund door Buurkracht, een maatschappelijke onderneming die buren met elkaar verbindt en helpt bij het verbeteren, verduurzamen en vergroenen van hun buurt.

In het zonnetje zetten

De prijs werd in eerste instantie tijdens de coronapandemie in het leven geroepen om mensen op te roepen een beetje op elkaar te letten. De campagne was zo’n groot succes dat Nationale Buurheld ook na het aflopen van de pandemie werd voortgezet.
“Met de Nationale Buurheld van het Jaar-verkiezing willen we de schijnwerpers richten op die bijzondere mensen die altijd klaarstaan voor anderen,” zegt Anne van Herwijnen, marketing communications manager bij Heimstaden Nederland. “Zelf vinden deze Buurhelden wat ze doen helemaal niet bijzonder. Dit is een mooie manier voor iedereen in Nederland om tegen zijn of haar buren te zeggen: we zien wat je doet en het is echt waardevol.”
“Elke buur die initiatief neemt, die anderen inspireert of simpelweg een helpende hand biedt, verdient erkenning,” zegt Roel Woudstra, directeur van Buurkracht. “Wij ondersteunen Nationale Buurheld van het Jaar omdat wij geloven in de kracht van lokale gemeenschappen. Deze verkiezing inspireert en laat zien hoe kleine daden van vriendelijkheid een grote impact kunnen hebben.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen