Yamato Drummers op 13 april in Musis

Foto: Yamato.hiroshi

Op zaterdag 13 april vanaf 20.00 uur vindt de première van de Yamato Drummers plaats in Musis Arnhem.

Vanaf 13 april zullen de Yamato Drummers in anderhalve maand tijd maar liefst 24 concerten geven in de (grote) Nederlandse theaters. Kijk naar Yamato’s tourschema in Nederland.

Over ‘Hinotori’

‘Hinotori’ is een atletisch en muzikaal spektakel met naast de drums, veel aandacht voor kostuums, vormgeving en belichting. Op het podium staan de twaalf drummers met meer dan veertig Taiko-drums die allemaal een ander karakter hebben. De grootste trommel is Odaiko die, met een doorsnee van twee meter en een gewicht 500 kilo, gemaakt is uit een 400 jaar oude boom.

Technische beheersing én topsport

Zowel fysiek al mentaal zijn de Yamato drummers ijzersterk. Het bespelen van de soms manshoge trommels is een combinatie van technische beheersing én topsport. Alleen door intensieve training en uiterste concentratie bereiken de leden van Yamato de fysieke conditie, die hen in staat stelt deze inspanning te leveren. De drummers verliezen elk zo’n twee liter vocht per voorstelling.

Meeslepende spel

Intens fysieke kracht ontmoet verfijnde subtiliteit. De drummers voeren je moeiteloos mee in hun ritmische wereld, dankzij hun grootse en meeslepende spel waar de uitbundige energie en kracht letterlijk en figuurlijk van afspat.
Ongeremde dynamiek, vertederende humor, delicate verstilling en gedisciplineerde perfectie zijn de ingrediënten die Yamato, the Drummers of Japan, aan de top hebben gebracht.
Met aanstekelijke energie en een geoliede samenwerking brengt Yamato de eeuwenoude kunst van het Taiko drummen in het theater. De essentie van een optreden van Yamato is het uitwisselen van energie met het publiek. De trillingen van de drums raken je letterlijk voelbaar diep in je hart en de akoestische druk overtreft het voorstellingsvermogen.

Over Yamato

Yamato werd in 1993 opgericht in Asuka-Japan en reist de wereld over als een hechte groep die alles zelf bedenkt en creëert. Van muzikale composities, choreografie, theaterproductie, licht, geluid en techniek tot kostuums, visagie en decor. Zelfs de ‘bachi’ (drumstokken) die zij gebruiken tijdens de voorstelling maken zij zelf.
Yamato is een erkende pionier in de wereld van de Taiko omdat zij vanaf hun oprichting hebben gebroken met de traditionele begrenzingen aan stijl door óók vrouwelijke drummers in het gezelschap te hebben.
Yamato bestaat tijdens deze tour uit zes jonge vrouwen en zes jonge mannen.

Voorproefje?

Kijk naar https://youtu.be/H-0qeLp-6So (15 sec.) en/of https://youtu.be/xeAMuoqfew8 (30 sec.).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen