Vondst gouden paasei opende Speelbeek

Foto: Koninklijke Burgers' Zoo

Zodra het startsein klonk, gingen circa dertig leerlingen van groep 7 en 8 van Basisschool De Horizon in Presikhaaf naarstig op zoek naar een gouden paasei.

Dat was op afgelopen donderdag, 28 maart. Het ei lag tussen tientallen chocolade-eieren in de nieuwe waterspeeltuin van Burgers’ Zoo. De vindingrijkste goudzoeker die met het zeldzame kleinood aan de haal ging, opende daarmee Speelbeek.

Waterpret staat centraal

Speelbeek bevindt zich tussen de ingang van de Bush en het buitenverblijf van de olifanten. In de nieuwe speeltuin staat een kabbelend beekje centraal, waar jong en oud naar hartenlust in en rond het water kunnen spelen. Avonturiers kunnen via stapstenen in het water of balancerend over boomstammen proberen de overkant te bereiken, of juist voor wat afkoeling te kiezen en door het water te waden. Voor de allerkleinsten zijn er rustige plekken gecreëerd waar ze onder toezicht van vader, moeder, opa of oma uitgelaten kunnen spelen.

Hoog en droog

Voor wie liever geen natte voeten hield, boden de klimtorens en avontuurlijke touwbruggen een welkome uitkomst: hoog en droog slingerend, klauterend en klimmend boven de zacht kabbelende beek konden energieke ontdekkingsreizigers hun hart ophalen. Via verschillende glijbanen keerden zij vervolgens weer terug op aarde. SpeelbeekVanuit de torens hadden de kinderen een goed uitzicht op het bosrijke buitenverblijf van de olifanten.

Vormgeving en uitwerking

Koninklijke Burgers’ Zoo heeft Speelbeek, in samenwerking met de Gelderse speeltuinfabrikant Speelmaatje, ontworpen en gebouwd. Spelen in en met de natuur staat bij de ontwerpen van Speelmaatje centraal: “We laten onze houten speeltoestellen graag onderdeel zijn van een groen speellandschap dat de fantasie van kinderen prikkelt, zodat ze hun eigen spel kunnen bedenken. Iedere keer weer.” Kijk ook naar de video.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen