Muzieklezing over negentiende-eeuwse Romantiek in Velp

Foto: Joop van Velzen

Musicoloog Joop van Velzen geeft op 26 maart een muzieklezing over de negentiende-eeuwse Romantiek op het Europese continent.

Op 26 maart behandelt hij de ‘nationale school’ van Duitsland en Oostenrijk. Op 12 maart behandelde hij al de ‘nationale school’ van Polen en de Baltische Staten.

Muzieklezing
Negentiende-eeuwse Romantiek

Keur aan muziekfragmenten

Tijdens zijn lezing in de Oude Jan laat Joop van Velzen een keur aan muziekfragmenten horen, die inleidt en nader toelicht. Hij vertelt ook over de plaats van het werk in het oeuvre van de desbetreffende componist en diens plaats in de muziekgeschiedenis.

Joop van Velzen

Joop van Velzen studeerde af in de biologie/botanie én in muziekgeschiedenis. Hij richt zich op het toegankelijk maken van en mensen te interesseren voor de wereld van klassieke muziek. Behalve in de algemene geschiedenis van de klassieke muziek, geeft hij cursussen over specifieke onderwerpen daarbinnen, zoals geschiedenis en ontwikkelingen binnen de opera, de symfonie, de kamermuziek en de liedkunst, en thematische programma’s, zoals Poëzie en klassieke muziek en vrouwelijke componisten.

Praktische informatie

muzieklezing
Wikipedia: Oude Jan
  • Datum: dinsdag 26 maart
  • Tijd: 14.00-16.30 uur. Inloop vanaf 13.30 uur
  • Locatie: Kerkstraat 56, Velp
  • Toegang: €20,- per muzieklezing. Je  betaalt bij binnenkomst.
  • Meer toelichting een aanmelden hier.

Boekhandel Jansen en de Feijter

Stichting Cultureel Podium Jansen en de Feijter organiseert de literaire en culturele activiteiten vanuit Boekhandel Jansen en de Feijter, Emmastraat 6, Velp. De muzieklezingen worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Vrienden van de Oude Jan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen