Nieuw lente geluid van Groot Onderhoud

Foto: Gerard Scheers

De Arnhemse ska-, reggae- en popband Groot Onderhoud lanceert op donderdag 21 maart, de eerste lentedag, haar debuutalbum.

Vrolijke reggaeklanken van skaband Groot Onderhoud luiden de nieuwe lente in.
Vlnr: Michel Tijsterman, Thomas Mattijssen, Sebastiaan Kleijne, Hub Rasker, Michel Geijtenbeek
fotografie: Gerard Scheers

Nieuw album

Het nieuwe album met de titel ‘Langspeelplaat’ staat boordevol met eigen, Nederlandstalige popliedjes. Gelijktijdig met het album komt de band ook met de release van een gloednieuwe lentesingle.
“De tulpen knallen uit hun bollen als jij weer voorbij komt hollen” is de openingsregel van het vrolijke lentelied ‘Koud Gehad’. De poëtische, licht humoristische insteek van het vijftal is daarmee meteen duidelijk.
De nieuwe single ‘Koud Gehad’ gaat vergezeld van een hilarische videoclip die perfect het tijdsbeeld weergeeft van waaruit de mannen van Groot Onderhoud putten.

Het bandgeluid

Met één been in de jaren tachtig en het andere ver daarbuiten is het bandgeluid van Groot Onderhoud zowel herkenbaar alsook verrassend. Zanger Sebastiaan Kleijne klinkt vertrouwd en geeft je het gevoel dat hij naast je aan de bar zit. De melodieuze koortjes van gitarist Michel Tijsterman en drummer Hub Rasker zijn trefzeker en zijn een herkenbaar onderdeel van het bandgeluid. Bassist Michel Geijtenbeek bezorgt Groot Onderhoud haar stevige fundament terwijl Thomas Mattijssen met zijn orgel- en synthesizerklanken de jaren tachtig doet herleven.

Muziek verkrijgbaar

  • ‘Langspeelplaat’ is vanaf 21 maart te vinden op Spotify en andere streamingsdiensten.
  • De CD-versie van het album is voor maar €9,99 verkrijgbaar via de website van de band.
  • Koud Gehad op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=fJTf5WOhL8Q.
  • Een albumreleaseparty laat nog even op zich wachten. Die is gepland op 30 mei bij LuxorLive.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen