Vanaf 16 maart: Boekenweek bij Het Colofon

Foto: Sacha Bronwasser

De favoriete week van het jaar nadert: de Boekenweek. Natuurlijk hebben ze bij het Colofon ook dit jaar een Boekenweekprogramma met mooie activiteiten.

Zo ontvangen ze op woensdagavond bestsellerauteur Sacha Bronwasser voor een interview, kun je een familieboekenportret laten maken op polaroidformaat én organiseren ze een schrijfwedstrijd bij het thema van de Boekenweek: ‘Bij ons in de familie’.

Woensdag 20 maart

Sacha Bronwasser komt in de Boekenweek, op woensdagavond 20 maart, naar Het Colofon om een interview te geven over haar roman ‘Luister’. ‘Luister’ staat al maanden in de Bestseller60 en werd lovend ontvangen door de media, lezers en boekverkopers. De roman is genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs en de Hans Vervoortprijs.

Zondag 24 maart

  • Er zijn ontelbaar veel boeken geschreven die over families gaan. En elke familie kent haar eigen verhalen. Wat is het verhaal dat jij kunt vertellen over dit thema? Verras Het Colofon met jouw schrijfsel over familie met of zonder bloedbanden, je lievelingstante, het nest waar je (n)ooit uitgevlogen bent. Ze lezen het graag.
  • Stuur je tekst van maximaal 1.000 woorden uiterlijk op zondag 24 maart naar [email protected] onder vermelding van ‘Schrijfwedstrijd Boekenweek’. De winnaar wordt op vrijdag 5 april bekendgemaakt en wordt beloond met een boekenbon ter waarde van €100,-.
  • Wie een tekst inzendt, geeft Het Colofon daarmee toestemming het online te publiceren. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

16-24 maart

  • Neem je familieleden mee naar Het Colofon en laat daar een familieboekenportret van jullie maken met jullie vers-gekochte boeken. Deze polaroidfoto krijg je mee naar huis. Leuk om op de koelkast te hangen, of gebruik hem als boekenlegger.
  • (Actievoorwaarden: 1 foto per familie, alleen tijdens de Boekenweek. Er worden de hele week foto’s gemaakt, zolang de drukte het toelaat en de voorraad lege filmpjes strekt.)

Boekenweekgeschenk

  • Het Boekenweekgeschenk van dit jaar is geschreven door de schrijversfamilie Chabot en heeft als titel ‘Gezinsverpakking’. Je krijgt het cadeau bij besteding van minimaal €15,- aan Nederlandstalige boeken.
  • Op zoek naar leesinspiratie? Kom langs in Het Colofon voor hun persoonlijke boekentips.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen