Internationale vrouwendag in Focus vrijdag 8 maart

Foto: Internationale Vrouwendag

Op vrijdag 8 maart staat Focus Filmtheater in het teken van Internationale Vrouwendag. Met een hele avond alleen maar films door en over vrouwen (maar zeker niet alleen maar vóór vrouwen).

Het programma bestaat uit actuele films en voorpremières, waaronder het krachtige drama ‘C’è ancora domani’, met inleiding, de zwarte komedie ‘Wicked Little Letters’ met Olivia Colman en Jessie Buckley en de docu ‘Alreadymade’. De laatste is een zoektocht van Barbara Visser naar de (vrouwelijke?) maker van het meest invloedrijke kunstwerk ooit… Zie https://bit.ly/vrouwendaginfocus voor meer informatie en tickets.

Programma

  • 18.30 uur: ‘Wicked Little Letters’
    Een ‘heerlijk vulgair’ en messcherp zwarte komedie-mysterie vol Britse humor over de bewoners van een badplaatsje die worden opgeschrikt door obscene, anonieme brieven. Als de verdenking op de alleenstaande moeder Rose (Jessie Buckley) valt komen de vrouwen uit het dorp in actie.
  • 18.45 uur: ‘Inshallah a Boy’
    Knap opgebouwd, ontroerend en humoristisch drama, waarin de Jordaanse Nawal na de dood van haar man vecht voor haar erfenis in een vrouwonvriendelijke samenleving.
  • 19.00 uur: ‘Songs of Earth’
    Filmmaker Margreth Olin reist met haar (ouder wordende) ouders door de berglandschappen van Noorwegen. Met de seizoenen als epische achtergrond.
  • 19.00 uur: ‘Alreadymade’
    Een zoektocht van Barbara Visser naar de (vrouwelijke?) maker van ‘Fountain’, een urinoir dat in 2004 werd verkozen tot het meest invloedrijke kunstwerk ooit.
  • 19.15 uur: voorpremière: ‘Four Daughters’
    Aangrijpende, Oscargenomineerde film, die zweeft tussen documentaire en fictie. Regisseur Kaouther Ben Hania vertelt het verhaal over de verdwijning van de twee dochters van Olfa.
  • 20:45: voorpremière: C’e Ancora Domani – met inleiding door Claudia Olibet
  • Stijlvol en krachtig drama over een huisvrouw in het Rome van 1946, die de eerste stappen zet om zich te onttrekken aan de tirannie van haar man.
  • 21.00 uur: ‘Poor Things’
    Meesterwerk van Yorgos Lanthimos over Bella (Emma Stone), een jonge vrouw die tot leven is gewekt door een excentrieke wetenschapper (Willem Dafoe).
  • 21.05 uur: ‘Holly’
  • Indrukwekkende film van de Belgische Fien Troch over het vijftienjarige buitenbeentje Holly (Cathalina Geeraerts), wier leven verandert als ze voorspellende gaven lijkt te bezitten.
  • 21.20 uur: ‘Blackbird Blackbird Blackberry’
    Charmant en eigenwijs liefdesverhaal, waarin de onconventionele Georgische Etero op 48-jarige leeftijd voor het eerst in een gepassioneerde relatie terechtkomt.
  • 21.30 uur: ‘How to have Sex’
    Beladen maar levendig coming-of-age drama over een droomvakantie van drie Britse tienermeiden die uitmondt in een nachtmerrie.

Internationale Vrouwendag

Op vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag waarop in landen over de hele wereld de vrouw (en haar rechten) centraal staat. Dit jaar is het thema ‘één wereld, duizend vrouwen‘. Over de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen met een verschillende culturele achtergrond in Nederland. Zie www.Internationalevrouwendag.nl voor meer informatie. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen