Exploitatie van Jans’ overgenomen door horecakoppel vanaf maart

Foto: Burgers' Zoo

Jans’ is er voor alle Arnhemmers en neemt vanaf de opening in 2018 een centrale plaats in het Arnhem in. Het is gevestigd in Musis Sacrum.

Vanaf maart 2024 wordt de exploitatie van het populaire restaurant overgenomen door een ervaren horecakoppel vol bruisende plannen en ideeën.

In het hart gesloten

Sinds de opening in 2018 is de exploitatie van Jans’ in handen van Alex van Hooff en Bertine van Hooff-Nusselder samen met Addie Roelofsen en Chantal Gerritsen. Arnhem heeft Jans’ direct omarmd: voor veel inwoners van de Gelderse hoofdstad is Jans’ uitgegroeid tot dé favoriete locatie voor een lunch, borrel of diner, centraal gelegen in het hart van Arnhem aan het Velperplein. Ook na de verplichte coronasluiting wisten Arnhemmers Jans’ direct weer goed te vinden.

Het stokje overdragenJans'

Voor Alex van Hooff en Bertine van Hooff-Nusselder is nu het moment gekomen om de focus te leggen op hun passie: Burgers’ Zoo en natuurbescherming. In Leon Dieperink en Elise de Jong hebben ze een Arnhems koppel gevonden dat het mooie werk voortzet en Jans’ verder gaat uitbouwen. Hierbij worden ze ondersteund door de horecaondernemers van de himgroep. Voor het echtpaar Van Hooff is het duidelijk dat zij te maken hadden met ervaren collega’s die heel graag op een nieuwe locatie wilden gaan ondernemen. Jans’ sluit in hun ogen perfect aan bij het profiel dat ze hiervoor voor ogen hebben. Leon en Elise worden daarbij ondersteund door de Horeca Inspiratie Maatschappij (himgroep), eigenaar van gerenommeerde horecazaken in het Gelderse zoals Hotel De Wereld (Wageningen), Villa Ruimzicht (Doetinchem) en The Church (Arnhem).

Jans’ Food en Winebar

Voor de Arnhemmers blijft Jans’ de centrale plek en vertrouwd. En vanaf 1 maart komen er nieuwe concepten bij. Lekkere wijntjes en borrelplanken, passend diner om te combineren met theater en denk ook aan gezellige zondagen met muziek om te dansen bij Jans’. Ook komt er een toffe wijnbar met keus uit de lekkerste wijnen. Leon en Elise kunnen ook niet wachten tot het terras open gaat. Het terras zullen ze uitbreiden en verrassend aanpassen.

Quotes van de betrokken partijen

  • Alex van Hooff en Bertine van Hooff-Nusselder: “Wij willen op de eerste plaats alle medewerkers van Jans’ bedanken. Wij zijn blij met de kwaliteit en de gastvriendelijkheid waarvoor zij garant staan. Dankzij hun inzet en betrokkenheid neemt Jans’ een centrale en prominente rol in de Arnhemse samenleving in. Ook hebben we veel vertrouwen dat Jans’ onder leiding van de nieuwe exploitanten mooie jaren tegemoet gaat.”
  • Leon Dieperink en Elise de Jong: “Wij spelen al jaren met de gedachte om zelf een restaurant te exploiteren en hebben veel ervaring opgedaan in diverse horecazaken. Met de himgroep (Horeca Inspiratie Maatschappij), waren wij op zoek naar een strategische locatie om uit te breiden, die goed bij het door ons gewenste profiel paste. Jans’ is het restaurant geworden en we zitten vol bruisende plannen en ideeën. Samen met het huidige team en chef-kok Mathijs van Milt gaan we deze ideeën uitwerken. We hebben er ontzettend veel zin in!”
  • Hans Verbugt, directeur Musis en Stadstheater Arnhem: Sinds de succesvolle opstart van Jans’ is er een heel goede samenwerking ontstaan tussen Jans’ en Musis en Stadstheater Arnhem. Wij zijn erg blij dat met de himgroep een goede exploitant is gevonden bij wie de hoge kwaliteit en uitstraling van Jans’ in uitstekende handen zijn en die bovendien goed past bij Musis en Stadstheater Arnhem, al sinds 1847 het kloppende culturele hart van Arnhem.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen