Boekenweek 2024: ‘Bij ons in de familie’

Foto: Rozet

De Boekenweek, die Rozet viert tussen 16 en 24 maart, heeft het thema ‘Bij ons in de familie’. Ook in 2024 roepen wie iedereen die schrijft, dicht, tekent of creatief is met taal op om een bijdrage te leveren aan een eigen Boekenweekuitgave.

In de voorbije jaren ontving Rozet prachtige werken in beeld en tekst. Deze traditie, zoals in de beste families, zet ze graag voort.

Schrijf of teken je graag?

Doe dan mee! Schrijf je stiekem gedichten of songteksten op je zolderkamer, ben je een fanatieke dagboek- of blogschrijver, heb je een onontdekt teken of illustratietalent en ben je een kei in Zeer Korte Verhaal (ZKV) of haiku? Het mag in elke taal of vorm.

Wat gaat Rozet ermee doen?

Jullie inzendingen worden gebundeld in een prachtige bundel vol verhalen, illustraties, gedichten, tekeningen, collages en songteksten rondom het thema: ‘Bij ons in de familie’. Dat kan en mag van alles zijn. Een hommage in dichtvorm aan je favoriete tante, een verhaal over jou en je broers, een fantasieverhaal over een verre familie, een songtekst over de tweelingzus die je nooit had of een geweldige illustratie waarin jij het familiegevoel vangt.

Bij de tekst heeft Rozet een paar spelregels

  • Je verhaal, gedicht, songtekst is maximaal rond de 750 woorden.
  • Je levert je tekst aan in Word, lettertype Arial, puntgrootte 12.
    NB: Rozet redigeert je tekst en de ontwerper bij Rozet verzorgt de opmaak.
  • Je ontvangt bericht als je inzending gepubliceerd wordt.

Bij Tekening / Illustratie / Collage / Foto

• Je levert je illustratie aan op staand formaat, A5, 14,8 cm x 21 cm (148 mm x 210 mm).
• Je levert je illustratie, collage of beeld aan als PDF of JPG bestand op hoge resolutie of als EPS bestand in vectorformaat. Resolutie 300 dpi. Op juist formaat.

Wat moet je doen?

  • Stuur je inzending vóór 6 februari 2024 naar [email protected]
  • Stuur mee met je tekst: Een korte bio over jezelf en als je wil je social account(s). Dat is extra leuk, want dan kan Rozet je taggen.
  • Veel schrijf- en tekenplezier.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen