Pluimen en bomen bij ‘Mijn Arnhemse successen’

Foto: Henk Moeniralam, ter illustratie

Bureau Wijland zet op donderdag 30 november wederom een aantal nieuwkomers in het zonnetje. Deze nieuwe Arnhemmers hebben zich op bijzonder wijze onderscheiden bij het zetten van hun eerste stappen in de Nederlandse samenleving.

Vanuit het project ‘Mijn Arnhemse Successen’ krijgen zij in het bijzijn van wethouder Smeulders een ‘pluim’ voor hun inspanningen op het gebied van sociale integratie, arbeidsparticipatie en taal.

Inburgering belonen

In opdracht van de gemeente Arnhem Bureau Wijland organiseert ‘Mijn Arnhemse Successen’. Dat gebeurt allereerst om nieuwkomers die hard hun best doen bij hun inburgering te belonen. Daarnaast levert het de gemeente Arnhem waardevolle informatie op over de factoren die een rol spelen bij succesvolle inburgering. Én het project toont de samenleving  succesverhalen over nieuwkomers en draagt zo bij aan positieve beeldvorming.

Boom planten

Uit de nominaties selecteert de jury een aantal pluimhouders die een certificaat ontvangen en een boom mogen planten. Deze boom symboliseert de nieuwe wortels die zij laten groeien in Arnhem. De jury bestaat uit Ahmad Gidder en Anwar Manlasadoon van Bureau Nieuwkomers van de gemeente Arnhem, vluchtelingencoördinator Mariel Kamminga, consulent inburgering Ali Majeed van de gemeente Arnhem en Gert van Amersfoort, teamleider van VluchtelingenWerk.

Uitreiking 30 novemberpluimen

De feestelijke uitreiking van de pluimen, en aansluitend hierop het planten van de bomen vindt plaats op donderdag 30 november vanaf 15.00 uur bij Stadslandbouw Mooieweg (Mooieweg 17a, 6836 AC Arnhem). Wethouder Paul Smeulders van de gemeente Arnhem zal dan samen met de winnaars van de pluim een boom te planten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen