D3rde Verdieping met Lichtjestocht naar beeld ‘Stille strijd’

Foto: D3rde Verdieping

Van 13 november tot en met 4 december staat het beeld ‘Stille strijd’ op het Velperplein in Arnhem. Dit metershoge beeld is van een in elkaar gedoken jongere, gemaakt door kunstenaar, Saskia Stolz.

Het is bedoeld om meer aandacht te vragen voor depressie en zelfdoding onder jongeren (suïcide is dé doodsoorzaak onder jongeren tot 30 jaar!). Op 17 november ’s avonds is een ‘Lichtjestocht’ ernaar toe. Want op 18 november is het Internationale Dag voor nabestaanden van suïcide.

‘lichtjestocht’ georganiseerd

Daarom organiseert D3rde Verdieping, Centrum voor Levensvragen en Suïcidepreventie in Arnhem, aan de vooravond van deze dag, op vrijdag 17 november ’s avonds een ‘lichtjestocht’, bedoeld voor nabestaanden van mensen die suïcide hebben gepleegd, voor de naasten van mensen die suïcidaal zijn en verder voor iedereen die zich betrokken voelt bij dit thema.

Vrijdag 17 november ’s avonds

Ze starten vrijdag 17 november om 19.30 uur bij de ingang van Rozet en lopen dan met lichtjes naar het beeld ‘Stille strijd’, op het Velperplein, om zo symbolisch wat licht te brengen in het duister. Daar zal ook spoken word-artiest en zangeres Tessa Meerman een kort optreden verzorgen.
Voor lichtjes wordt gezorgd, maar je mag natuurlijk ook je eigen lichtje meenemen. Na afloop is er, voor wie wil, koffie en thee en gelegenheid voor gesprek bij D3rde Verdieping in Rozet (lokaal 3.09).

Aanmelden

Aanmelden kan en mag: Lichtjestocht naar beeld ‘Stille strijd’ – d3rdeverdieping

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen