Mart de Kruif komt naar Rozendaal op maandag 13 november

Foto: Mart de Kruif

Voor de Filosofische Kring komt Luitenant Generaal buiten dienst Mart de Kruif op maandag 13 november naar Rozendaal. Georganiseerd door Vrienden van de kerk te Rozendaal, De Kruif spreekt over ‘Oorlog in de Oekraïne, de oorlog om de hoek’.

Maar ook de andere actualiteit zal niet onbesproken blijven.

De wereld verandert, de mens niet

Velen dachten dat oorlogen in de klassieke vorm verleden tijd waren. Oorlogen waarbij het gaat om het voortbestaan van een land, alles wat men heeft wordt ingezet, massaal wordt gevochten en massaal geleden. Maar de wereld verandert, de mens helaas niet. Nog steeds hebben we in deze wereld leiders die het gebruik van militair vermogen als een volstrekt legitiem middel zien om hun politieke en vaak persoonlijke doelstellingen te bereiken. Waar onze leiders droomden van vrede, droomden deze leiders van macht. De oorlog in Oekraïne kuste ons ruw wakker uit onze droomwereld, bracht afschrikking terug op de agenda en bepaalt voor een belangrijk deel de toekomst van onze volgende generaties. Tijd voor actie. Ook de oorlog in het Midden-Oosten zal zeker niet onbesproken blijven in de beschouwingen van vanavond.

Over De Kruif

Mart de Kruif volgde van 1977 tot 1981 de Koninklijke Militaire Academie te Breda. Daarna doorliep hij vele operationele functies tot met de functie van compagniescommandant. In 1990 werd hij geselecteerd om de Hogere Militaire Vorming te volgen op de Hogere Krijgsschool. Daarop volgden vele operationele- en staffuncties, in binnen- en buitenland. Uiteindelijk bereikte hij de hoogste functie bij de Koninklijke Landmacht: Commandant der Landstrijdkrachten, van 2011 tot 2016. Mart de Kruif is vaak te gast bij actualiteitenprogramma’s wegens zijn heldere militaire commentaar.

Filosofische Kring

De kring wordt gehouden op maandag 13 november in de Serre van de kerk van Rozendaal, Kerklaan 15, 6991CM Rozendaal.
Deelname is €15,-, studenten €5,-.
Gaarne aanmelden per e-mail: [email protected].
Nadere informatie: www.dekerkvanrozendaal/stichtingvrienden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen