Stille filmklassieker City Girl (1930) met livemuziek in Focus Filmtheater zondag

Foto: Focus Filmtheater

Op zondag 12 november vertoont Focus Filmtheater de stille filmklassieker ‘City Girl’, van Friedrich Wilhelm Murnau. Een unieke ervaring, eenmalig in Focus te beleven om 16.00 uur .

Er is een live uitgevoerde ‘soundtrack’ door het James Whale Orchestra, dat cool Amerikaans minimalisme, bluegrass en een geheel eigen vorm van romantiek combineert.

‘City Girl’

Adembenemende romantiek en drama in deze laatste stille Hollywood-film van Friedrich Wilhelm Murnau. Als geen ander begreep hij dat een stille film geen geluidsfilm zonder geluid is, maar een heel andere vorm van kunst. Dat maakt deze film een waar meesterwerk. Het verhaal gaat over Kate, een serveerster uit de stad, die eenzaam en ongelukkig is en fantaseert van een leven op het platteland. Maar eenmaal getrouwd met een jonge, naïeve tarweboer komt ze op de boerderij in een tornado van geweld en misbruik terecht. Murnau schetst een rijk beeld van het leven in het Amerikaanse middenwesten tijdens de Grote Depressie, vol sterke emoties en verbluffend camerawerk.

James Whale Orchestra

Het James Whale Orchestra (JWO) schrijft en produceert originele en gesynchroniseerde soundtracks. Door live solisten te combineren met muziekproductietechnologie creëren ze de illusie van een groot orkest, voor een meeslepende filmmuziek-ervaring. De nieuw gecomponeerde soundtrack voor ‘City Girl’ is een unieke mix van Amerikaans minimalisme en bluegrass-countrymuziek.

Bezetting JWO

  • Piano – Ernst Paul Fuchs
  • Harp – Carla Bos
  • Cello/Banjo/Composition – Oliver Parr
  • Samples/Sound Production – Panayiotis Ioannou

Meer info en tickets: https://bit.ly/citygirlfocus.

Focus Filmtheater

Grenzeloze filmliefde, altijd een prachtprogramma, vijf filmzalen, een sfeervol café, zonnig terras en openluchtvertoningen op het dak; dat is Focus Filmtheater Arnhem. Het filmtheater bevindt zich aan het Audrey Hepburnplein, middenin de stad, en biedt een afwisselend aanbod van actuele films en speciale evenementen.
Focus Filmtheater | Audrey Hepburnplein 1 | 6811 EH Arnhem.
Telefonisch bereikbaar: 088 1900666 (maandag -vrijdag van 9.00-16.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00-17.00) of schrijf naar: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen