9 november: Bram Bakker en Miriam Guensberg in Het Colofon

Foto: Bram Bakker

Ex-psychiater/schrijver Bram Bakker en schrijfster Miriam Guensberg gaan donderdag 9 november donderdagavond in boekhandel het Colofon met elkaar in gesprek. Samen met het publiek ondernemen ze een zoektocht naar de pijn uit de jonge jaren die zich later vaak in andere vormen manifesteert.

Uit de eerdere, goed bezochte optredens blijkt dat Bakker en Guensberg vele aanknopingspunten hebben die tot een zeer levendige en menselijke uitwisseling met elkaar en met het publiek kunnen leiden, daar waar het ware zelf tot bloei komt. Voor en na de pauze. ‘Ieder mens heeft oud zeer’.

‘Gevoelige zielen’

Van Bram Bakker verscheen in september 2023 zijn nieuwe boek ‘Gevoelige zielen’, het sluitstuk van het eerder verschenen Oud zeer’ (2021) en ‘Gevoelsarm’ (2022). In zijn laatste boek toont Bram Bakker zich vooral als mens. Hij stapt uit zijn professionele rol als psychiater en onderzoekt in ‘Gevoelige zielen’ wat al die dokters, verpleegkundigen, therapeuten en coaches drijft: wat gaat er schuil achter de ‘professionele distantie’ die zo prominent aanwezig is in de rol van veel hulpverleners? Om dit te durven doorzien, heeft hij een lange reis gemaakt in zijn eigen gemoed en kundigheid.

‘Hartslag’

Miriam Guensberg heeft in haar nieuwe roman ‘Hartslag’ een soortgelijke zoektocht ondernomen. Esther, haar hoofdpersoon bevrijdt zich uit een jarenlange relatie met een narcistische man en gaat alleen wonen op het Twentse platteland. Daar overdenkt ze haar leven: haar kinderloosheid en oude liefdes, en de moederwarmte die ze niet heeft ontvangen. Als ze dieper afdaalt naar haar jeugdjaren komt ze terecht bij de suïcide van haar Pools-Joodse moeder, die haar hele familie verloor tijdens de Tweede Wereldoorlog. Oud zeer!

Praktische informatie

  • Op donderdag 9 november vanaf 19.30 uur (inloop 19.00 uur) in Het Colofon, aan de Bakkerstraat 56 in Arnhem.
  • Entree €7,50.
  • Graag aanmelden: telefoon: 026 370 3508, e-mail: [email protected].
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen