Het beste uit Aangenaam Klassiek door Martin Buninga op woensdag 8 november

Foto: Het Colofon

Je kan het nog geen traditie noemen, maar voor de tweede keer organiseert Het Colofon op 8 november een luisteravond onder de titel: ‘Het beste uit Aangenaam Klassiek’. Het aanbod van nieuwe klassieke cd’s in deze campagne kan nogal overweldigend zijn.

De campagne Aangenaam Klassiek bestaat al tientallen jaren en is bij uitstek de gelegenheid om de eigen collectie uit te breiden en aan te vullen met nieuwe opnames van tot nu toe nog niet bekend repertoire of het bekende repertoire te vernieuwen met betere of andere uitvoeringen.

Veel onbekende muziekAangenaam Klassiek

Het zijn veertig nieuwe of in prijs verlaagde titels met daarin veel onbekende muziek van bekende of minder bekende uitvoerenden of nieuwe uitvoeringen van bekende composities. De Aangenaam klassiek promotie-cd en boekje helpen natuurlijk al om een indruk te krijgen van het aanbod. Maar een avond waarop je de werken kunt beluisteren op een top installatie voegt natuurlijk heel wat toe!
Martin Buninga, de muziekman, maakt een keuze uit de verschillende opnames en zal daarbij ook iets vertellen over de uitvoerenden en de stukken die ten gehore gebracht worden.

Tal van muzikale verrassingen

Het belooft een avond te worden vol afwisseling en met tal van muzikale verrassingen! Zo zijn er heel wat Nederlandse artiesten vertegenwoordigd. Je krijgt zeker iets te horen van Lucie Horsch, het Alma kwartet en de Nederlandse baritons Thomas Oliemans en Raoul Steffani.
In deze editie is vocale muziek goed vertegenwoordigd. Dat blijkt uit de fraaie cd’s van Het Omroepkoor met werken van Rheinberger en Mendelssohn en het koor van de Letse radio dat weet te verrassen met werken van de in Nederland woonachtige Oekraïense componist Momotenko.

Minder een feest der herkenning

Anders dan andere jaren zijn er in de campagne van dit jaar veel cd’s opgenomen met relatief onbekende en ook wat nieuwere muziek. Dus misschien iets minder een feest der herkenning, maar des te meer ruimte voor nieuwe horizonnen! Zo blijkt dat een traditie als Aangenaam Klassiek toch nieuwe wegen kan inslaan en ons nieuwsgierig maakt naar welke schatten er nog verborgen liggen.

Aangenaam KlassiekGeluidskwaliteit speelt voor liefhebbers van klassieke muziek vaak een belangrijke rol. Ze hebben bij Het Colofon de samenwerking gezocht met Audio-life, één van de meest vooraanstaande winkels en leveranciers van High-end apparatuur, en hen gevraagd een mooie set neer te zetten. Peter Vijfvinkel, jarenlang het gezicht van de muziekafdeling bij Het Colofon (en daarvoor bij Bergmann) zal kort iets vertellen over Audio-life en de installatie waarop we de muziek gaan beluisteren.

Luisteravond

  • De luisteravond vindt plaats bij Het Colofon in de Bakkerstraat 56 in Arnhem op woensdag, 8 november, van 19.30 tot 21.30 uur.
  • Je bent van harte welkom om deze avond bij te wonen!
  • De toegang is gratis, maar graag reserveren.
  • Je kun je aanmelden door een mailtje te sturen naar [email protected] en te vermelden met hoeveel mensen je wilt komen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen