Expositie #Selfie bij Nieuwe Ruimte Velp

Foto: Nieuwe Ruimte

Met als titel ‘#Selfie’ presenteert Nieuwe Ruimte van 2 april tot en met 30 april een expositie met werk van de kunstenaar van de maand, Welmoed Glasz. Zij nodigde collega’s Carla Louwes en Maureen Baier uit als mede-exposanten.

Hun ateliers bevinden zich in ateliergebouw ‘de Transformatie’ in Arnhem.

Het thema selfie

Welmoed Glasz koos voor het thema selfie omdat zij gefascineerd is door structuren en de schoonheid van verval. Zij maakt al lange tijd selfies, als registratie van het verglijden van de tijd en wat dit doet met de structuren van de huid. Soms schrikt zij van de diepte van de rimpels en lijnen. “Ik ben ijdel en wil mijn ouderdom laten zien op een subtiele en soms confronterende wijze.” Glasz exposeert ingekleurde en zwart-wit portretten. Ze maakt de selfies op haar smartphone en bewerkt ze met de Apple Pencil. De werken zijn geprint op groot formaat op stof, canvas en vlaggen. De materialen zijn flexibel en soepel en bewegen bij het passeren.

Werk van Louwes en Baier

Voor Carla Louwes is haar werk haar selfie. Uitgangspunt is voor haar het leven, het leven samen met andere mensen. Van alle textiele technieken die zij beheerst houdt zij zich het liefst bezig met het maken van vilt. Het ogenschijnlijk eenvoudige materiaal, wol, wordt hierbij getransformeerd tot nieuwe vormen die met planten worden geverfd. Zowel het proces van vilten als het verven met planten zijn erg tijdrovend. Louwes gaat daarbij intuïtief te werk en het intensieve maakproces mag zij graag omschrijven als ‘slow art’.
Het werk van Maureen Baier gaat vaak over ‘de Mens’, in de hoedanigheid van geabstraheerde figuren in een imaginaire omgeving. Het individu tegenover, of midden in de samenleving. Door te reizen, te lezen en te observeren komt Baier tot haar beeldtaal. Zij werkt met verpakkingsmateriaal, foto’s, druktechnieken en mixed media. De kleur van neon is ook aanwezig in haar werk en verwijst naar haar punkverleden. Het thema selfie impliceert een blik op jezelf. Baier kiest dan niet voor de uiterlijke verschijningsvorm maar voor datgene dat zich van binnen afspeelt. “De buitenkant, waarmee we onszelf aan de wereld tonen (social media), laat eigenlijk weinig zien van de mentale staat waarin we ons bevinden,” aldus Baier. ‘Het laat zien wat wij slechts willen tonen; de verpakking.’

Praktische informatie

De expositie wordt op zondag 2 april geopend om 15.00 uur in de expositielocatie de Nieuwe Ruimte aan de Oranjestraat 36a in Velp.
‘#Selfie’ is elke zondag te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur.
Entree is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen