Eerste editie Boomers en Bitches op 9 december bij Hijman Ongerijmd

Foto: Frank Ruiterpeg

Op vrijdag 9 december zijn Oek de Jong en Sholeh Rezazadeh te gast bij boekhandel en literair podium Hijman Ongerijmd in het kader van de nieuwe programmareeks Boomers en Bitches. In de reeks gaan gevestigde namen in gesprek met jonge auteurs over hun opvattingen over literatuur en de maatschappij.

Hoe kijken ze naar elkaar? Is er een kloof? Of kunnen ze van elkaar leren?

Eerste gasten

Boomers en Bitches
Oek de Jong

De eerste gasten zijn Oek de Jong en Sholeh Rezazadeh. De Jong (1952) debuteerde in 1977 met De hemelvaart van Massimo. Daarna volgde een reeks successen, waaronder Opwaaiende zomerjurken (1979), Hokwerda’s kind (2002) en Pier en Oceaan (2012). Hij won de Gouden Uil, de Boekenbon Literatuurprijs en meermaals de F. Borderwijkprijs. Van zijn hand verscheen dit jaar Man zonder rijbewijs.
Sholeh Rezazadeh (1989) debuteerde in 2021 met De hemel is altijd paars. Het leverde de auteur die pas in 2015 in Nederland is komen wonen de Bronzen Uil, de Debutantenprijs van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde (eerder de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs) en een nominatie voor de Libris Literatuurprijs op.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 9 december om 19.30 uur in Boekhandel en Literair Podium Hijman Ongerijmd aan Grote Oord 15, Arnhem.
Toegang: €5,- (studenten gratis).
Reserveren (verplicht): [email protected].

Meer informatie

Voor meer informatie: www.hijmanongerijmd.nl;  of [email protected].
Je kunt ook bellen naar 0625307421 (tel. Stan Frijsinger).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen