Feestelijk jubileumconcert Toonkunst Arnhem volgend weekend

Foto: Toonkunst

Op zondagmiddag 20 november houdt Toonkunst Arnhem een jubileumconcert in Musis in verband met zijn 125(+1)- jarige bestaan. Door coronamaatregelen verviel vorig jaar dit najaarsconcert.

Toonkunst Arnhem laat met dit jubileumconcert zien dat het weer voluit zijn plaats in de regio wil innemen.

Het programma

Het programma bestaat uit twee composities. Het Dettingen Te Deum HWV 283 componeerde G.F. Händel (1685-1759) naar aanleiding van een militaire overwinning door koning George van Engeland en zijn bondgenoten op het Franse leger in Dettingen in 1743. Een dankbetoon, een feestelijk klinkende compositie met een krijgshaftig karakter, jubelende refreinen met trompetten en trommels.
Ook de tweede muziekkeuze ademt die levendige sfeer, nl. de Missa Nr 9 in D van de Duitse componist J.D. Heinichen (1683-1729). Als kapelmeester aan het hof in Dresden blonken zijn composities eveneens uit in rijke barokklanken voor solisten, koor en orkest, zoals blijkt in deze ‘Missa concertata’, een feestelijke uitvoering, mogelijk gecomponeerd in 1726 ter gelegenheid van Kerstmis.
De dirigent van Toonkunst Arnhem Bas van den Heuvel laat het werk van deze beide barokcomponisten klinken met een bruisend enthousiasme van koor, solisten en begeleidend orkest Phion, passend bij dit jubileum.
Aanvang op 20 november is om 14.15 uur in Musis Parkzaal.

Komende periodeToonkunst

De komende periode zal Toonkunst Arnhem naast de bekende Mattheus Passion van Bach (uitvoering voorjaar 2023), ook gaan werken aan de Johannes Passion (voorjaar 2024). Mochten liefhebbers van koorzang mee willen doen met deze productie op projectbasis dan zijn vooral sopranen, bassen en tenoren van harte welkom. Met nieuwe aanmeldingen kan het koor weer op oorspronkelijke sterkte gebracht worden.

Meer informatie

Meer informatie over de concerten en deelname via www.toonkunstarnhem.nl en [email protected].

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen