Nieuw boek Arnhemse Limes in Historische Herberg

Foto: Uitgeverij Matrijs Utrecht

Limesdeskundige Paul van der Heijden presenteert in de Historische Herberg van vrijdag 11 november zijn nieuwste boek Castellum Meinerswijk. Werelderfgoed in de Arnhemse uiterwaarden.

De uitgave verschijnt als deel in de Monuscriptreeks. In zijn voordracht zal de auteur ingaan hoe de Romeinen vorm gaven aan de grens (limes) bij Arnhem. Bijzondere aandacht krijgt daarbij de functie en betekenis van het castellum in Meinerswijk. Het eerste exemplaar van het boek, Castellum Meinerswijk en Limes bij Arnhem, zal vervolgens worden aangeboden aan wethouder Bob Roelofs.

Architecten en aannemers Mulder en Van WessemHistorische Herberg

De architecten en aannemers Mulder en Van Wessem stonden aan het begin van de vorige eeuw aan het hoofd van één van de grootste bouwbedrijven van Arnhem. Stedenbouwkundige Ad Habets laat zien welke bekende en minder bekende gebouwen van hun tekentafels kwamen. Zoals een groots kasteelachtig landhuis op de heide bij Hoenderloo. De eigenaar was een ‘bekende’, in sommige ogen ‘beruchte’, Arnhemmer.

45 jaar Roermondpleinbrug/Mandelabrug

In december is het 45 jaar geleden dat de Roermondpleinbrug/Mandelabrug in gebruik werd genomen. Dat gebeurde na  jarenlange discussie over de locatie, de vormgeving en de bouw van de brug. Waterstaatkundige Ton Burgers belicht de achtergronden van de bouw en Andries Oldenhof geeft een korte toelichting bij door hem in 1977 gemaakte foto’s.
Op zaterdag 17 december 1977 werd met veel feestelijk vertoon de Roermondspleinbrug (sinds 1987 Nelson Mandelabrug) geopend.

Praktische informatie

De Historische Herberg is op vrijdag 11 november, van 18.00 tot 20.00 uur in de Molenplaats Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24a. De toegang is gratis en er is gelegenheid voor alle bezoekers om een korte historische mededeling te doen of een vraag te stellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen