Theater a/d Rijn programmeert voor jeugd in vakantie

Foto: Robert Koekkoek

De herfstvakantie staat in het teken van familievoorstellingen. Naast de reguliere programmering van Theater a/d Rijn zijn er in de herfstvakantie wederom voorstellingen voor de jeugd.

Op woensdag 26 oktober en zaterdag 29 oktober staan twee voorstellingen op de planning: De Dingen Die We Niet Zien (8+) van Dear T, en Wie jij dAn wel niet bent (9+) van De zAAk A. Beide makers waren vorig seizoen al te gast in het Arnhemse theater.

No human is an island

Bij Theater a/d Rijn zie je de beloftes van de toekomst op het podium. Afwijkend van de mainstream, vol op de actualiteit en samen op zoek naar dat wat ons verbindt als mensen, hoe jong of oud je ook bent. Want: no human is an island. Het theater gelooft dan ook dat kunst en cultuur een grote rol speelt bij de ontwikkeling van kinderen. De jonge doelgroep kan zich deze herfst daarom onderdompelen in herkenbare, grappige en filosofische verhalen, die zowel de kinderen als de ouders laten nadenken over de wereld om hen heen.

De dingen die we niet zien (8+) – Dear T,

Woensdag 26 oktober – 15.00 uur
Wat zie je niet? Maar is er wel? Marsmannetjes, je hart, dromen, de wind, onderzeeërs, goden, stilte, liefde, eenhoorns: Allemaal dingen die je niet ziet, maar waarvan je wel weet, hoopt, gelooft, denkt of verwacht dat ze bestaan. Theatermaker Tim Schouten en zijn assistent Marnix proberen je dingen te laten zien die je normaal niet ziet. Gaat het ze lukken? Of gaan ze strijdend ten onder?
Disclaimer: In De dingen die we niet zien zie je mogelijk dingen die je normaal gesproken niet kunt zien.

Wie jij dAn wel niet bent (9+) – De zAAk A

Zaterdag 29 oktober – 15.00 uur
We zijn aanwezig bij de landelijke Theatertour van Prinses Amalia, waarmee zij zich voorstelt aan het Nederlandse volk: Wie ben ik? Nizar El Manouzi, bekend als presentator van Het Klokhuis, heet ons van harte welkom. In de hoek staat een serieuze beveiliger. De bloemen staan klaar en de blauwe loper ligt uit. Maar dan horen we de stem van Prinses Amalia. ‘Wie ben ik?’ vond ze een ziek moeilijke vraag en ze heeft besloten deze Theatertour op eigen wijze vorm te geven. De vraag die ze ons wil voorleggen: Kan je kiezen wie je bent?
Deze voorstelling is winnaar van de Berrie Heesen Publieksprijs 2021.

Pay what you can

Nieuw dit seizoen is het zogenaamde pay what you can principe waarbij de bezoeker zelf de prijs voor een ticket bepaalt (opties variërend tussen €3,00 en €20,00). “Als theater willen we voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn. De verhalen die op ons podium verteld worden, zouden door iedereen gehoord moeten worden. Als we onder andere hiermee drempels weg kunnen halen, doen we dat,” aldus directeur Peter Hendrikx.

Meer informatie

Voor meer informatie en ticketverkoop kijk naar: www.theateraanderijn.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen