Documentaire over toeslagenaffaire met nagesprek in Focus

Foto: Focus Filmtheater

Op 19 oktober opende burgemeester Marcouch de indrukwekkende expositie Weggecijferd, teruggevochten op het Audrey Hepburnplein. Dat zijn acht levensgrote portretten van gedupeerde ouders van de Toeslagenaffaire, gefotografeerd door Bert Teunissen.

In het kader hiervan vertoont Focus op zondag 6 november om 19.00 uur de documentaire Alleen tegen de staat van Stijn Bouma.

Ter afsluiting van de foto-expositie

Ter afsluiting van de foto-expositie Weggecijferd, teruggevochten (16 okt-6 nov) op het Audrey Hepburnplein, die aan de slachtoffers van de toeslagenaffaire is gewijd, vertoont Focus Filmtheater op zondag 6 november om 19.00 uur de indrukwekkende documentaire Alleen tegen de staat van Stijn Bouma. Hierin vertellen vijf moeders die slachtoffer werden van het Toeslagenschandaal in ijzingwekkende monologen hoe hun leven en dat van hun kinderen werd verwoest door een systeem waaruit iedere menselijkheid was verdwenen. “Zo indringend waren de verhalen van slachtoffers van de toeslagenaffaire niet eerder te horen,” aldus De Volkskrant.

Na de film

Na de vertoning is er een zaalgesprek met Renske Leijten van de SP, een van de drijvende krachten achter de onthulling van de toeslagenaffaire, en twee moeders die in de documentaire te zien zijn. Het gesprek met hen gaat door waar de film ophoudt. We zijn inmiddels een flinke tijd verder: hoe gaat het nu met hen? Wat heeft het meewerken aan de film voor hen betekend? Hoe gaat het met de afhandeling van de schadevergoedingen? Hoe wordt de parlementaire enquĂȘte die gepland staat voor 2023 voorbereid? En leeft dit nog wel in de politiek?

Praktische informatie

Focus Filmtheater ligt aan het Audrey Hepburnplein 1. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Focus: www.focusarnhem.nl.
Voor meer informatie kun je bellen: 088 1900666 (maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur) of schrijven naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen