Arnhem in Dialoog

Foto: Arnhem In Dialoog

Arnhem in Dialoog is de lokale variant van de jaarlijkse, landelijke Dag van de Dialoog. Deze Dag van de Dialoog is komen overwaaien uit de VS, waar men na 9/11 bedacht dat het goed zou zijn om met elkaar in gesprek te gaan, als reactie op de aanslag.

De allereerste Dag van de Dialoog in Nederland vond in 2002 plaats in Rotterdam, waarna het initiatief zich over ons land verspreid heeft. Dit jaar valt de Dag van de Dialoog, en dus ook Arnhem in Dialoog, in de week van vrijdag 28 okt tot en met zondag 6 november.

Je kunt op verschillende manieren meedoen

Wil je zomaar een keer met een onbekende in gesprek? Met iemand die je anders misschien voorbij zou lopen? Jouw wensen, dromen, ideeën en ervaringen met anderen delen, gewoon omdat het leuk en inspirerend is? Doe dan mee met Arnhem in Dialoog.

  • -Als tafelorganisator organiseer je een ‘dialoogtafel’. Dat houdt in, je stelt je kamer, keuken of, als je een bedrijf of organisatie bent, een bepaalde ruimte in je gebouw, beschikbaar, je bent zelf gastheer of –vrouw en je werft zoveel mensen als bij jou in de ruimte passen. Wij zorgen voor een gespreksleider (je mag als tafelorganisator ook zelf het gesprek leiden) en zo nodig zorgen we nog voor wat extra deelnemers.
  • -Als gespreksleider leidt jij het gesprek aan één of meer van de dialoogtafels, die in het kader van Arnhem in Dialoog overal in de stad in diverse wijken worden georganiseerd. Je mag als gespreksleider ook zelf een dialoogtafel organiseren. Je krijgt als gespreksleider een training bij D3rde Verdieping in Rozet.
  • -Als deelnemer tenslotte, meld je je gewoon aan bij Arnhem in Dialoog, eventueel met een voorkeur voor een bepaalde dag, tijd en wijk, waarna je ‘gekoppeld’ wordt aan een tafel(organisator).

VerrijkendArnhem in Dialoog

Onze ervaring leert dat de dialoogtafels enorm verrijkend kunnen zijn. Door in gesprek te zijn met mensen, die qua leeftijd, opleiding, levensbeschouwing, sociaal milieu, cultuur, enz. enz. anders zijn dan jij, kan een wereld voor je opengaan. Of je ontdekt juist dat we, hoe onderling ‘anders’ en verschillend we misschien ook zijn, toch allemaal hetzelfde zijn: mens.
Het thema dit jaar is: een nieuw begin maken.

Aanmelden

Meld je nu aan voor ‘Arnhem in Dialoog’, als deelnemer, gespreksleider of tafelorganisator.
Ga naar www.arnhemdialoog.nl. En ‘like’ ons op facebook.
Arnhem in Dialoog wordt georganiseerd door D3rde Verdieping (in Rozet), ruimte voor bezinning en ontmoeting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen