Aanstormend pianotalent Yang Yang Cai bij Phion

Foto: Phion

Een naam om te onthouden: Yang Yang Cai, een van de grootste aanstormende pianotalenten in Nederland. Zij debuteert bij Phion met het Vijfde Pianoconcertvan Saint-Saëns.

Verder in dit volledig Franse programma werken van Franck en Berlioz. Dit alles is onder leiding van Tung-Chieh Chuang. Dus, een levendig, groots en flamboyant programma, op 22 oktober in Arnhem.

Yang Yang CaiPhion

Meervoudig prijswinnares op diverse YPF-concoursen en met speelervaring op zowel nationale als internationale podia, is zij een van de grootste aanstormende pianotalenten in Nederland. De jonge pianiste Yang Yang Cai (1998) wordt geprezen om haar verfijnde, esthetische vertolking en technische beheersing. Als musicus zoekt zij actief naar samenwerking met andere kunstenaars en musici, om op nieuwe manieren betekenis te geven aan muzikale programma’s. Met Phion duikt zij in het Vijfde Pianoconcert van Saint-Saëns, ook wel bekend als ‘Het Egyptische’. In het stuk verklankt de componist impressies van zijn vele wereldreizen wat de symboliek van een zeereis weerspiegelt. Saint-Saëns schreef dit werk tijdens een vakantie in de Egyptische stad Luxor. Hier liet hij zich ook inspireren door een lied dat hij schippers op de Nijl hoorde zingen, wat gelijk de bijnaam van het stuk verklaart.

Taiwanese dirigent

De Taiwanese dirigent Tung-Chieh Chuang (1982) debuteert eveneens bij Phion en leidt het orkest ook in de Symfonie in d van César Franck. Dit is de enige symfonie die Franck componeerde en het werk behoort samen met Symphonie Fantastique van Berlioz tot de grootste werken van het negentiende-eeuwse Frankrijk. Het concert opent met de flamboyante en grillige Ouverture Le Corsaire van Berlioz, waarbij de levendige haven van Nice zich afschildert.

Praktische informatie

Dit concert op 22 oktober begint om 20.00 uur in Musis.
Voorafgaand aan het concert is er een gratis inleiding, direct te boeken bij de aankoop van een concertkaartje (vanaf €23,-).
Bij dit concert kunt u bij het werk Symfonie in d van Franck gebruik maken van de Wolfgang App.
Meer informatie en kaarten: www.phion.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen