Jong (Velps) talent in de Oude Jan Velp

Foto:

Vol trots kondigt het bestuur van Stichting Vrienden van de Oude Jan het optreden aan van twee talentvolle jonge Velpenaren: Julian en Valentijn Jeukendrup. Begeleid door leden van Ensemble Cantico d’Archi en pianist Jorian van Nee verzorgen zij een concert op zondag 16 oktober om 15.30 uur in het twaalfde eeuwse kerkje aan de Kerkstraat te Velp.

Op het programma staan werken van Bach, de Frühlingssonate van Beethoven, een deel uit het Pianokwartet van Schumann en de virtuoze Passacaglia van Händel-Halvorsen. Kortom een afwisselend programma.

Julian en Valentijn

Julian (15) studeert viool aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Eerder was hij leerling van Coosje Wijzenbeek en maakte hij deel uit van de Fancy Fiddlers. Hij won prijzen bij het Prinses Christinaconcours en het Britten Vioolconcours en trad diverse malen op voor de televisie, onder andere bij Podium Witteman. Hij gaf concerten in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Nederland, onder andere in het Concertgebouw en Tivoli Vredenburg.
Cellist Valentijn (13) won eerste prijzen bij het Prinses Christina Concours en het Britten Celloconcours. Tevens was hij finalist bij het Concertgebouwconcours. Hij maakte deel uit van de Fancy Fiddlers, waarmee hij veel concerten gaf in binnen- en buitenland, onder andere in het Concertgebouw en bij Podium Witteman. In 2021 was hij solist in het Kinderprinsengrachtconcert van AVROTROS.
Als duo en gezamenlijk met hun familie-ensemble Cantico d’Archi (loflied op de strijkstok) traden Julian en Valentijn op tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam, het ZOOM! Kamermuziekfestival in Doesburg en in diverse concertseries in onze regio.

Jorian van Nee

Jorian van Nee studeert piano aan het conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters. Masterclasses volgde hij onder andere bij Igor Roma en Jan Wijn. Jorian treedt regelmatig op en won diverse prijzen bij het Prinses Christina Concours.

Praktische informatie

Het concert vindt plaats in het Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp op zondag 16 oktober van 15.30 tot 17.00 uur. Indien nog beschikbaar vanaf 15.00 uur ter plaatse.
Het entree is €15,- en voor Vrienden Oude Jan: €10,-. Bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot achttien jaar betalen €5,-. Kinderen zijn gratis. Voorverkoop van de kaarten is bij boekhandel Jansen en de Feijter, Emmastraat 6, Velp.
Voor meer informatie kijk naar de website.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen