De dag van de Arnhemse Geschiedenis: Wat een ramp!

Foto: Rozet

De Dag van de Arnhemse Geschiedenis biedt niet één maar twee dagen interessante activiteiten. Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober kun je horen, zien en beleven hoe het vroeger in Arnhem was.

Er zijn activiteiten in onder meer Meinerswijk, Focus, Rozet, Park Sonsbeek en de Stadskelders.

Je leert de stad beter kennen

Jaarlijks vindt in oktober de Dag van de Arnhemse Geschiedenis plaats. Een evenement boordevol activiteiten voor jong en oud. Twee dagen lang kan iedereen op een leuke, toegankelijke manier kennis maken met het verhaal van vroeger tot nu. Door de hele stad zijn activiteiten voor jong en oud(er) die je kennis laten maken met de geschiedenis van Arnhem.
Wat een ramp! Dat is het thema van de landelijke Maand van de Geschiedenis én de Dag van de Arnhemse Geschiedenis 2022. Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober zijn er door heel Arnhem voorstellingen, rondleidingen, lezingen, workshops, spellen, films en wandelingen waardoor je de stad beter leert kennen.

Rampen in Arnhem

Rampen die aan bod komen, zijn onder meer de Slag om Arnhem, stadsbranden, watersnood in Elden, evacuees in het Openluchtmuseum en de opvang van melaatsen en leprozen in de Arnhemse Gasthuizen.

Lezingen

Vanaf oktober zijn er ook diverse lezingen over onder meer kleine en grote Arnhemse rampen, De schaduw van Tambora (de grootste natuurramp sinds mensenheugenis) en de watersnood in het Land van Maas en Waal. Voor alle lezingen kijk je hier.

Compleet programma

Het complete programma van de Dag van de Arnhemse Geschiedenis vind je hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen