Peter Beets New Jazz Orchestra viert George Gerschwin

Foto: Tami Toledo Matuoka

George Gershwin geldt nog altijd als een van de meest invloedrijke componisten van zijn tijd. Ruim tachtig jaar na zijn dood heeft de pianist achter legendarische stukken als Rhapsody in Blue en Porgy and Bess nog altijd een vaste plek in de harten én platencollecties van talloze muziekliefhebbers.

Zijn muziek komt opnieuw tot leven in een programma van Peter Beets, eveneens meesterpianist en componist. Samen met zijn New Jazz Orchestra, dat bestaat uit de allerbeste jonge jazztalenten van Nederland, en de weergaloze zangeres Izaline Calister, steekt hij het werk van zijn gevierde collega in een nieuw jasje. Wees van harte welkom op zondag 16  oktober om 15.00 uur in Musis en Stadstheater.

Vol klassieke- en jazzinvloeden

Een kenner zal zich inmiddels afvragen: Gershwin’s Porgy and Bess is toch geen puur instrumentaal materiaal? Dat klopt; de weergaloze zangeres Izaline Calister verweeft de talloze emoties van Gershwin’s beroemde opera in een persoonlijk palet vol klassieke- en jazzinvloeden. Samen beweegt, swingt en ontroeren Calister en Beets tijdens een reis door de enorme muzikale nalatenschap van deze unieke componist.
Natuurlijk komen delen uit Porgy and Bess aan bod, afgewisseld met songs uit musicals. Ook Rhapsody in Blue wordt letterlijk en figuurlijk nieuw leven ingeblazen. We garanderen een caleidoscopische muzikale ervaring waarin alle facetten van muziek maken en muziek beleven worden benut.

Een voorproefje van A Gerswhin Celebration

Het concert is op zondag 16 oktober om 15.00 uur in Musis en Stadstheater. Kaarten zijn vanaf €29,50. Bestel ze hier.
Bekijk alvast de video Voorproefje hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen