16 oktober: Dag van de Arnhemse geschiedenis

Foto: Natuurcentrum Arnhem

Tijdens de Maand van de Geschiedenis, worden op zondag 16 oktober Dag van de Arnhemse geschiedenis activiteiten georganiseerd. Er is een wandeling van Molen tot Molen die begint om 11.30 uur.

Ook is er een theatervoorstelling van Muziektheater De Plaats van 13.00 tot 16.30 uur aan het Natuurcentrum Arnhem aan de Jansbeek.

Gidswandeling van Molen tot Molen

Molenplaats Sonsbeek organiseert in samenwerking met het Nederlands Watermuseum een korte parkwandeling langs (een deel van) de historische Sint Jansbeek; de levensader van Arnhem.
De wandeling start om 11:30 uur bij Het Nederlands Watermuseum en eindigt bij De Witte Watermolen. Meedoen aan deze wandeling is .gratis. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus geef je snel op via het formulier op de site.
Voor meer informatie: Kijk hier.

Theatervoorstelling

Aan de Jansbeek, waar de watermolens Arnhems eerste bedrijventerrein vormden, geeft muziektheater De Plaats een voorproefje van hun nieuwe voorstelling De Wilde Stilte. Een trotse medewerker van een gemaal staat plots oog in oog met een vreemde vrouw. Ze spreekt vreemd. Is ze een dierenliefhebber, een activist…?
Van 13.00 to 16.30 uur aan het Natuurcentrum Arnhem.
Voor meer informatie: Kijk hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen