30 september herfstfeest in Arnhem-Zuid: Malburgen maakt het!

Foto: Huis voor de Wijk

Op vrijdagmiddag 30 september is er in en rond het Huis voor de Wijk in Immerloo een bijzonder herfstfeest. Onder het motto ‘Malburgen maakt het’ wordt een groot aantal nieuwe voorzieningen voor de wijk geopend met direct ook leuke activiteiten en workshops.

De Johannesschool opent ‘Het Knaplab’ en start daarmee een uitdagend onderwijsprogramma rond wetenschap, techniek en het plezier van het maken. Huis voor de Wijk opent de Tuin voor de Wijk met veel groen, een beekje, een terras en een openluchtheater. WijkLab opent de iconische ‘bladerhut’ van en voor de jeugd en een nieuwe plek voor Het Timmerhuis, ruimte voor creativiteit.

Van alles te doen voor jong en oud

Tussen 15.00 en 17.30 uur is er van alles te doen voor jong en oud. Het programma draait om het plezier van zelf mooie dingen maken, zorg voor een inspirerende leefomgeving en het delen van verhalen. Je kan een nestkast timmeren, een ‘crappy robot’ maken en daarmee ‘battelen’, aan de slag met nieuwe technologie in het Knablab of een fruitboom planten met daarbij een eigen verhaal. Er is verteltheater, muziek, een kampvuur en soep. Je kan je ook aanmelden voor verschillende activiteiten in het komende seizoen. Voorafgaand is er een programma van de Johannesschool (vanaf 13.45 uur). Om 15.30 uur is de officiële opening door wethouder Mark Lauriks. Locatie is Huis voor de Wijk, Eimerssingel-Oost 266.

Meer ruimte voor ontmoeting en zelfontplooiing

Huis voor de Wijk, Johannesschool en WijkLab vieren op deze dag, samen met alle bewoners en betrokken vrijwilligers en partners, een nieuwe mijlpaal in de realisatie van een unieke plek en samenwerking. Samen bieden zij steeds meer ruimte voor ontmoeting en zelfontplooiing met hoofd, hart en handen. Bewoners van Immerloo, ‘t Duifje en Stadseiland, maar uiteraard ook van daarbuiten, zijn van harte welkom om langs te komen, kennis te maken en aan te haken. Samen werken aan een inspirerende eigen leefomgeving. De eerste resultaten van ‘Malburgen maakt het!’ laten zien dat het kan !

Partners

‘Malburgen maakt het’ is een samenwerking van Huis voor de Wijk, Johannesschool, Wijklab en een groot aantal partners waaronder Stadsgras, Zwartwerk en Collectief Soepel. De nu opgeleverde voorzieningen zijn mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, Prins Berhard Cultuurfonds Gelderland en de Dullertstichting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen