Kahchun Wong dirigeert Phion in Also sprach Zarathustra

Foto: Phion

Een gouden combinatie: begenadigd liedvertolkster Christianne Stotijn brengt samen met Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel, liederen van Richard Strauss. Bij Phion zingt Stotijn voor het eerst met orkest in Strauss’ eigen arrangementen.

Dirigent Kahchun Wong leidt het orkest bij Strauss’ meesterwerk Also sprach Zarathustra, een intense afsluiting van dit concert. Het programma is te beluisteren op 1 oktober in Musis.

Heldere mezzosopraanstemPhion

Christianne Stotijn verwierf bekendheid in de internationale concertzalen met haar expressieve en verfijnde liedrecitals. Haar heldere mezzosopraanstem past prachtig bij de twintigste-eeuwse romantiek van Strauss. Stotijn zong al talloze malen liederen van Strauss, maar nog niet eerder met orkest. Hiermee gaat een grote wens van haar in vervulling.
Na de pauze staat het symfonische gedicht van Strauss Also sprach Zarathustra op het programma. Het stuk is gebaseerd op de gelijknamige roman van Nietzsche.

Muziek toegankelijk en beeldend

De muziek is zo toegankelijk en beeldend, dat je als luisteraar meteen gegrepen wordt. Het inleidende thema werd daarom ook gebruikt in de film 2001: A Space Odyssey uit 1968 van Stanley Kubrick, als begeleiding bij de beelden van een buitenaardse zonsopgang. Deze scène maakte de muziek wereldberoemd. Onder leiding van Kahchun Wong, chef-dirigent van de Nürnberger Symphoniker en vaste gastdirigent van het Philharmonisch Orkest van Japan, brengt Phion met dit meesterwerk de finale van het concertprogramma.
Bij dit concert kun je bij het werk Also sprach Zarathustra gebruik maken van de Wolfgang App. Daarnaast is er bij alle concerten vooraf een inleiding direct te boeken bij Musis.

Praktische informatie

Het concert begint in Musis om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf €23.-.
Meer informatie over het concert, inleiding en het bestellen van kaarten: www.phion.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen